Bivši general: Putin bi mogao da iskoristi nuklearno oružje ako padne ovaj grad

Ako padne Herson i Putin izgubi 15.000 svojih najboljih vojnika, to će biti politička katastrofa koja će destabilizovati državu, smatra bivši američki general

  • 19

Beri Ričard Mekafri, američki general u penziji i poslovni savetnik koji je služio u kabinetu predsednika Bila Klintona, komentarisao je trenutno stanja u Ukrajini.

Bivši general smatra da bi predsednik Rusije Vladimir Putin mogao da iskoristi nuklearno ili hemijsko oružje ako padne jedan grad koji su njegove snage ranije zauzele.

- Ako padne Herson i Putin izgubi 15.000 svojih najboljih vojnika, to će biti politička katastrofa koja će destabilizovati državu. Ne može pronaći izlaz. Jedini eskalacioni alati biće taktičko nuklearno oružje ili hemijsko oružje. Katastrofa - naveo je general na Tviteru.

Govoreći o hemijskom oružju, rekao je da pre svega misli na artiljerijski i vazdušno dopremane nervne agense.

- Loše oružje protiv propisno opremljenih i obučenih vojnika - napisao je on i dodao da je u pitanju strašno oružje terora nad civilima.

- SAD i NATO bi preduzeli veliku akciju konvencionalnim oružjem protiv Rusije - tvrdi Mekafri.

Video: Putin zvanično pripojio četiri ukrajinske teritorije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M-48

    3. oktobar 2022 | 11:21

    Opet izvor informacije penzionisani Američki general?! Ko sa gramom mozga može da veruje ratnoj propagandi bilo koje strane a pogotovo Amerikancima?

  • Znalac

    3. oktobar 2022 | 11:34

    Jućer su na sjeveru Hersonskog područja Ukrajinske trupe probile Rusku obranu i napredovale 30 kilometara.Pitanje dali će Rusi uspjeti postaviti obranu i zaustaviti ovaj proboj,te bi im se 25 000 ljudi od kojih je 15 000 elitnih moglo naći pred potpunim uništenjem.Putinovom ludošću (jer bi gubitak Khersona bio težak politički udarac za njega) te snage su bačene u potpuno izgubljenu situaciju,gdje su taktički sabijene na malom području na milost i nemilost Ukrajinskoj artiljeriji sa nemogućnošću snabdjevanja.Tako su Rusi oslabili sve druge pravce i zato im je pao Kharkiv i zato im pada područje oko Lymana. Prije 7-8 dana mjesni zapovjednik tog područja je tražio povlačenje koje je odbijeno.Sada će se Rusima dogoditi da će na jednom području izgubiti preko 200 tenkova i 600 oklopnih transportera koje su sabili tamo a koje neće moći izvuči sa teškim reperkusijama na dalji tok rata.

  • Rastko

    3. oktobar 2022 | 11:21

    Nije kako je bilo no kako se babi snilo !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA