≫ 

Ruska Duma ratifikovala sporazume o pripajanju 4 ukrajinske teritorije

Ranije je objavljen tekst sporazuma

  • 6
Ruska Duma Foto: Profimedia

Državna duma ratifikovala je sporazume o prijemu Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i Zaporoške i Hersonske oblasti u sastav Rusije.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin u petak je sa regionalnim liderima četiri oblasti potpisao "sporazum o prisajedinjenju".

Predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin rekao je da stanovnici DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti već 30 godina čekaju ponovno ujedinjenje sa Ruskom Federacijom.

- Jedini način da se spasu stanovnici koji žive na teritorijama četiri subjekta, u LNR, DNR, Zaporoškoj oblasti i Hersonskoj oblasti, jeste ponovno ujedinjenje, prisajedinjenje Ruskoj Federaciji. Dugo smo čekali ovaj dan, 30 godina - rekao je Volodin tokom plenarne sednice.

Ranije danas su objavljeni sporazumi sa Donjeckom i Luganskom Narodnom Republikom, kao i oblastima Herson i Zaporožje o njihovom "prijemu u Rusiju i formiranju novih subjekata Federacije".

Uskoro opširnije...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    3. oktobar 2022 | 13:57

    Ha ha baš jaka stvar. Kao kad udariš kukom od led 😆

  • Zlatko

    3. oktobar 2022 | 13:49

    Pa gdje su rusoljupci cestitari.Morate požuriti inace bi se moglo desiti da prije Ukrajinci uđu u Herson nego stignete cestitati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA