Rusija raspisala poternicu za novinarkom koja je protiv rata u Ukrajini protestovala na televiziji

Marina Ovsjanikova je tokom protesta iza voditeljke držala transparent s natpisom "nema rata"

  • 5
Marina Ovsyannikova  Protest na televiziji protiv rata u Ukrajini Printskrin: Twitter/@meduza_en

Ruska novinarka Marina Ovsjanikova (44) završila je na poternici Rusije nakon što je navodno pobegla iz kućnog pritvora, piše Gardijan.

Ovsjanikova je postala poznata u martu, kada je kao urednica na državnoj televiziji prekinula vesti uživo kako bi protestovala protiv rata u Ukrajini. Snimak njenog protesta brzo je postao hit na društvenim mrežama, prenosi Index.

Iza voditeljke je držala transparent s natpisom "nema rata". Tada je kažnjena kaznom od 30.000 rubalja, što je oko 520 evra.

Kažnjena je jer je kršila zakon o protestima u Rusiji. Ovsjanikova je nastavila da protestuje protiv rata i u avgustu je optužena za širenje lažnih informacija o ruskoj vojsci jer je tokom samostalnog protesta na nasipu reke nasuprot Kremlja držala plakat s natpisom: "Putin je ubica, njegovi vojnici su fašisti."

Nakon toga je stavljena u kućni pritvor kako bi čekala suđenje, a ako bude proglašena krivom, mogla bi da dobije do 10 godina zatvora.

Bivši muž novinarke Igor Ovsjanikov, zaposlen u ruskoj državnoj novinskoj kući RT, rekao je da je njegova bivša supruga sinoć napustila mesto koje joj je odredio sud i nestala s njihovom 11-godišnjom ćerkom.

Za sada nije poznato gde se Ovsjanikova nalazi. Danas je dodata na popis begunaca ruskog ministarstva unutrašnjih poslova, piše Gardijan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čupo

    4. oktobar 2022 | 00:35

    Bravo hrabra ženo!

  • @@@

    4. oktobar 2022 | 10:40

    svaka joj cast. da su svi takvi rata ne bi ni bilo. a mrzitelji i ratni huskaci bi bili manjina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA