≫ 

Savet Federacije Rusije ratifikovao sporazum o aneksiji četiri ukrajinske teritorije

Nakon što je ruska duma ratifikovala sporazum, isto je učinio i Savet federacije

  • 3
Rusija, Ukrajina, teritorije, MAPA Septembar Ilustracija: Telegraf

Savet Federacije Rusije ratifikovao je sporazume o pripajanju četiri ukrajinske teritorije Rusiji.

Podsetimo, sporazume, koje su 30. septembra potpisali predsednik Rusije Vladimir Putin i lideri četiri regiona, juče je ratifikovala i Duma.

Isto tako, ruska duma jednoglasno je usvojila je amandmane na Ustav o prijemu četiri ukrajinske oblasti u sastav Rusije.

Prema usvojenim amandmanima, stanovnici novih entiteta biće priznati kao ruski državljani od 30. septembra, dana kada su se ove teritorije pridružile Rusiji, a rusko državljanstvo mogu dobiti u roku od mesec dana.

Osobe koje borave na ovim teritorijama, na osnovu usvojenih izmena, kao i oni koji su ranije boravili na njima, ali su otišli u Rusiju, stiču rusko državljanstvo. Da bi se ostvarilo ovo pravo, biće potrebno podneti molbu Ministarstvu unutrašnjih poslova Rusije i položiti zakletvu.

Na osnovu ovih rešenja, ruskim državljanima sa prebivalištem u Donjeckoj, Luganskoj, Zaporoškoj ili Hersonskoj oblasti, obezbeđuju se garancije za zapošljavanje, priznaju obrazovna dokumenta, kao i dokumenta koja potvrđuju njihov građanski status, radno iskustvo, pravo na penzije, socijalnu i medicinsku pomoć.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Цоа

    4. oktobar 2022 | 10:08

    Зар нису Украјинци стигли до Москве

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA