Preti joj smrtna kazna: Ubila trudnicu (21) pa joj isekla stomak i izvukla bebu iz utrobe

Utvrđeno je da je Tejlor (29) udarila mladu buduću majku u glavu najmanje pet puta, pre nego što joj je "presekla stomak, od kuka do kuka", kako bi izvadila njenu bebu

  • 1
Taylor Rene Parker Foto: Texas County Court

Žena se suočava sa smrtnom kaznom nakon što je proglašena krivom za ubistvo trudnice (21) i vađenje bebe iz njene utrobe.

Tejlor Rene Parker osuđena je za ubistvo Regan Mišel Simons-Henkok u oktobru 2020. godine u Teksasu i kidnapovanje njene ćerke, koja je kasnije umrla.

Utvrđeno je da je Tejlor (29) udarila mladu buduću majku u glavu najmanje pet puta, pre nego što joj je "presekla stomak, od kuka do kuka", kako bi izvadila njenu bebu.

Presuda o krivici donesena je nakon tronedeljnog svedočenja u okrugu Bouvi u severoistočnom Teksasu.

Taylor Rene Parker Foto: Texas County Court

Advokati Parkerove su tvrdili da beba nikada nije bila živa i da stoga nije mogla da bude oteta, ali tužioci su rekli da je nekoliko medicinskih stručnjaka svedočilo da je imala otkucaje srca kada se rodila.

- Metodično smo izložili šta je ona (Parker) uradila, zašto je to uradila i svu kolateralnu štetu - rekla je tužiteljka Keli Krisp.

Sud je saslušao kako je Parkerova lažirala da je trudna uoči ubistva, a pomoćnica okružnog tužioca Loren Ričards opisala ju je kao "lažljivicu" i "manipulatorku".

"Nije bila brza smrt"

Ričards je sa jezivim detaljima ispričala napad Parkerove na Simons-Henkok, rekavši da je mlada žena još uvek bila živa nakon što su joj bebu isekli iz materice.

- Nije to bila brza smrt. Samo je nastavila da je seče. Pretpostavljam da Regan ne bi umrla dovoljno brzo da Tejlor izađe odatle i nastavi sa svojim planovima - rekla je ona.

Izricanje kazne, poznato u SAD kao faza kažnjavanja, trebalo bi da počne 12. oktobra.

Tužioci traže smrtnu kaznu, ali se porotnici mogu odlučiti za kaznu doživotnog zatvora bez uslovnog otpusta.

Video: Guverner Udmurtije izneo prve informacije o pucnjavi u školi: Ima ubijene dece, napadač se upucao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA