≫ 

Ubio polusestru jer je ostala napolju do kasno, pa telo obesio o cev: Pala presuda za jeziv zločin u Turskoj

Selim Kantar je ubio svoju polusestru jer je ostala napolju do kasno u noć

  • 0

Muškarac koji je ugušio svoju polusestru i obesio njeno telo o cev za gas jer je ostala napolju do kasno, osuđen je na najmanje 30 godina zatvora.

Selim Kantar je priznao da je ubio svoju polusestru, Dilsen Avci (30) koja je bila majka dvoje dece. Ubistvo se dogodilo u njihovoj porodičnoj kući u distriktu Pursaklar, u vilajetu Ankara, 27. juna 2020. godine.

Njeno telo je užasnuta majka pronašla obešeno o cev.

Kantar na sudu nije pokazao kajanje, šta više, rekao je da bi "ponovo to uradio".

Prvo se smatralo da je Dilsenina smrt samoubistvo, sve dok Kantar u pismu iz zatvora, gde je služio kaznu zbog drugog zločina, nije priznao da ju je zadavio.

Bio je uhapšen mesec dana nakon što je ubio svoju polusestru i čekao je još devet meseci pre nego što je priznao.

On je optužen za ubistvo i tokom suđenja u Ankari rekao je da se ne kaje zbog svojih postupaka, tvrdeći da bi je "ponovo ubio".

Kantar je, prema rečima javnog tužioca, ubio svoju polusestru jer je izlazila kasno u noć.

S obzirom na njegov krivični dosije i nedostatak kajanja, sud mu je izrekao tešku kaznu doživotnog zatvora, što znači da može biti razmatran za uslovni otpust tek nakon što odsluži 30 godina.

- Dobio je najvišu kaznu koju je mogao dobiti. Ova kazna nas je malo obradovala. Nadam se da nikada neće izaći odatle - rekla je njihova majka Necmije Tiras (58) lokalnim medijima nakon presude.

Femicid je sve veći problem u Turskoj, posebno nakon što je ta zemlja zvanično napustila Istanbulsku konvenciju u julu prošle godine.

Prema Godišnjem izveštaju o podacima za 2021. koji je objavila Platforma "Mi ćemo zaustaviti femicid", 280 žena su ubili muškarci u 2021. godini, dok je 217 žena pronađeno mrtvo pod sumnjivim okolnostima.

Prema podacima "Monument Counter", koji je "digitalni spomenik za nasilno ubijene žene" i koji se svakodnevno ažurira, u Turskoj su se ove godine, do sada, dogodila 302 femicida.

Video: Da li je ova žena podmetnula bombu Dariji Duginoj? Sigursne kamere snimile osumnjičenu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA