Devojčica (14) otišla u park i više se nije vratila: Posle 53 godine identifikovani njeni posmrtni ostaci

Njeni posmrtni ostaci pronađeni su 2012., ali su tek ove godine identifikovani kao ostaci nestale devojčice

  • 0

Policija je posle 53 godine identifikovala ostatke 14-godišnje devojčice koja je nestala u blizini svoje kuće 1969. godine.

Džoan Mari Dajmond je poslednji put viđena 25. juna 1969. kada je rekla članovima porodice da ide u lokalni park, ali se nikada nije vratila.

Njeni posmrtni ostaci pronađeni su 2012. u nekadašnjoj oblasti rudnika uglja udaljenog oko 25 kilometara, ali su tek ove godine identifikovani kao ostaci nestale devojčice.

Stručnjaci su utvrdili da je tinejdžerka umrla pod sumnjivim okolnostima.

Državna policija Pensilvanije (PSP) kontaktirala je Nacionalni centar za nestalu i eksploatisanu decu (NCMEC) 2018. i poslata joj je lista nestale dece koja bi mogla da se podudaraju sa posmrtnim ostacima.

- Otkriveno je više tragova koji su svi doveli do identiteta ove devojčice. Ovako NCMEC stoji uz policiju u ovim izazovnim dugoročnim slučajevima. Pomoći ćemo da se razvije strateški pristup za primenu pravih resursa koji će rešiti slučajeve - rekla je Kerol Švajcer koja je na čelu Jedinice za forenzičke usluge NCMEC-a.

Jedinica za krivične istrage PSP-a poslala je posmrtne ostatke Otramu, korporaciji za forenzičku genealogiju, u martu ove godine.

Laboratorijski rezultati su pokazali da posmrtni ostaci pripadaju 14-godišnjakinji.

- Ovo je bio veoma izazovan slučaj i tim profesionalaca se okupio da utvrdi ko je ona. Zbog njihove istrajnosti i upornosti, sada znamo ko je ona. Da bih konačno mogao da je zovem po imenu, Džoan, i da vidim njenu fotografiju po prvi put, uvek me natera da zastanem, razmislim o životu koji znamo da je imala, i uputim molitvu da joj dam do znanja da nikada nije zaboravljena - rekao je portparol PSP-a, kapetan Patrick Dagerti.

- Nikada nismo prestali da tražimo odgovore - dodao je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA