≫ 

Novi detalji masakra na Tajlandu: Policija pretresla kuću napadača, pronađena droga

Šef policije rekao je da je osumnjičeni u jutro napada imao sudsko ročište vezano uz optužbe za posedovanje droge

  • 0
Tajland, pucnjava, vrtić

Foto: Profimedia

Tajlandska policija dala je više detalja o masakru koji se danas dogodio u toj zemlji.

Naime, najmanje 38 osoba je ubijeno u masovnoj pucnjavi na severoistoku Tajlanda, izjavio je portparol policije za Rojters. Do pucnjave je došlo u dečjem vrtiću u Nong Bua Lamphu.

Policija je saopštila da su među ubijenima i deca, kao i da je počinilac bivši policajac. Ubica je na kraju počinio samoubistvo u svojoj porodičnoj kući.

- Nakon pregleda mesta zločina otkrili smo da je počinilac pokušao da provali u vrtić i da je uglavnom koristio nož kako bi počinio zločin, ubivši nekoliko male dece, dok ih je nekoliko preživelo - rekao je šef tajlandske nacionalne policije Damrongsak Kitiprapat, prenosi Index.hr.

- Tada je izašao i počeo pištoljem i nožem ubijati svakoga koga je sreo na putu sve dok nije stigao svojoj kući. Opkolili smo kuću i tada smo otkrili da je počinio samoubistvo - rekao je.

Šef policije rekao je da je osumnjičeni u jutro napada imao sudsko ročište vezano uz optužbe za posedovanje droge.

- Nije prestao s konzumiranjem droge kada je izašao iz zatvora. Moguće je da je halucinirao i bio pod stresom pa je počinio zločine. Počeo je s dečjim vrtićem, a zatim je nastavio sa zločinima u svom domu - rekao je Kitiprapat.

Pretresom kuće ubice policija pronašla tabletu jabe

Tajlandska policija je danas ranije izvestila da je napadač na vrtić imao problema sa drogom i da je u januaru uhapšen zbog posedovanja metamfetamina. Sada policija izveštava da je ubica konzumirao i drogu jaba, kao i "ajs", odnosno kristalni met.

Tokom pretresa kuće ubice, policija je pronašla tabletu jabe, što znači kombinaciju metamfetamina i kofeina. Reč je o tableti koja se obično zdrobi i popuši, a u Tajlandu je poznata kao „luda droga“.

Presudu za posedovanje droge trebao je primiti sutra, a nekoliko sati pre napada bio je na sudskom ročištu.

Video: Pucnjava na Tajlandu: Ubijeno najmanje 30 ljudi, među njima i deca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA