≫ 

Samo jedno dete preživelo masakr u Tajlandu: Roditelji plaču i grle omiljene stvari mališana ispred vrtića

Tokom noći su roze i beli kovčezi, ukrašeni zlatnim gravurama, u kojima su bila tela mališana, doneti u mrtvačnicu i postavljeni jedan pored drugog. Izbezumljeni rođaci su takođe čekali ispred vrtića do duboko u noć

  • 0
Tajland vrtić pucnjava ubistvo masakr roditelji deca Foto: Tanjug/AP

U masovnom ubistvu u vrtiću u Tajlandu ubijeno je 37 ljudi, od čega 23 dece. Razmere tragedije mogle su da budu još veće, jer ustanova obično vodi računa o 92 dece, ali je u tom trenutku u vrtiću bilo 24 mališana. Masakr je preživelo samo jedno dete.

Tajland žali nakon nezapamćenog napada na vrtić u kojem je bivši policajac ubio decu, od kojih su neka imala samo dve godine, dok su spavala.

Roditelji su se u petak ujutru okupili ispred ustanove, plakali su i grlili omiljene igračke njihove dece, dok su zastave širom Tajlanda spuštene na pola koplja.

Policija je rekla da je napadač (34) nakon pokolja u vrtiću, ubio svoju porodicu pa izvršio samoubistvo. Motiv ovog užasnog napada još uvek nije poznat, a policija je rekla da je napadač otpušten sa posla u junu zbog konzumiranja droge.

Tokom noći su roze i beli kovčezi, ukrašeni zlatnim gravurama, u kojima su bila tela mališana, doneti su u mrtvačnicu i postavljeni jedan pored drugog. Spasioci su ranije doneli tela žrtava u policijsku stanicu, gde su se okupile porodice poginulih. Izbezumljeni rođaci su takođe čekali ispred vrtića do duboko u noć.

Policija je rekla da je naoružani napadač upao u zgradu odmah nakon ručka, pucajući pored nastavnika i roditelja napolju.

Svedoci su rekli da je prvo upucao osoblje, uključujući vaspitačicu koja je bila u osmom mesecu trudnoće, pre nego što je ušao u sobu u kojoj su deca spavala.

Policija je rekla da je većinu žrtava izbo, pre nego što je pobegao.

Vaspitačica Nantiča Pančum rekla je za BBC da je upravo stavila decu na spavanje, kada je čula pucnje.

Vrtić obično brine o 92 dece, ali je zbog lošeg vremena i problema sa autobusom, u tom trenutku unutra bilo samo 24 mališana.

Ona je potvrdila da je samo jedno dete preživelo masakr.

- Ovo je nešto o čemu nikad nisam sanjala. Ne znam šta sledeće da radim. Stvarno ne mogu da mislim ni na šta u ovom trenutku - rekla je za BBC.

Ranije danas objavljena je priča o mališanu koji je uboden i dvaput upucan, ali je preživeo masakr. Njegova majka ispričala je za Sky news kako ju je sin tog jutra molio da ne ide u vrtić, ali ga je ona naterala.

Sin napadača išao je u ovaj vrtić, ali, prema rečima Pančum, nije dolazio mesec dana. Napadača je prepoznala jedna njena koleginica, kada je upao u zgradu.

Ubrzo nakon što su vesti o napadu objavljene, policija Tajlanda je objavila fotografiju napadača i rekla da se traga za njim - identifikovan je kao Panja Kamrab, lokalac. Policija je rekla da je u pitanju bivši policajac.

Ubica je nakon bekstva pobegao kući, a policija je opkolila zgradu. Tamo je ubio svoju porodicu, pa izvršio samoubistvo, potvrdila je policija.

On se u četvrtak ujutru pre napada pojavio na sudu zbog optužbi u vezi sa upotrebom i mogućom prodajom metamfetamina. U petak je trebalo da se suoči sa presudom.

Masovna pucnjava u Tajlandu su retka, iako je stopa posedovanja oružja relativno visoka u regionu. Ilegalno oružje je takođe uobičajeno u toj zemlji jugoistočne Azije, navodi novinska agencija Reuters.

Video: Pucnjava na Tajlandu: Ubijeno najmanje 30 ljudi, među njima i deca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA