Rusija smenila jednog od najvažnijih vojnih zapovednika?

Kremlj i rusko ministarstvo obrane se nisu oglasili ovim povodom

  • 3
General Rustam Muradov  i Vladimir Putin Foto: Profimedia/Kremlin Pool/Zuma Press

Rusija je navodno smenila zapovednika istočnog vojnog okruga, general-pukovnika Aleksandra Čajka, objavio je ruski portal RBC, pozivajući se na javno dostupne registre.

Istočni vojni okrug pokriva ruske jedinice na ruskom Dalekom istoku, premda je trenutno navodno većina njih raspoređena u Ukrajini. Muradov, kom je EU u februaru nametnuo sankcije, služio je ranije u Donbasu i komandovao je ruskim mirovnim snagama u Nagorno-Karabahu, odmetnutoj regiji Azerbajdžana u kojoj žive većinski Jermeni.

Kremlj i rusko ministarstvo obrane se nisu oglasili ovim povodom.

RBC je u ponedeljak izvestio da je smenjen i zapovednik zapadnog vojnog okruga, general-pukovnik Aleksandar Žuravljov, nedugo nakon dramatičnih ruskih gubitaka prošlog meseca i gubitka Limana u Donjecku. Ruske snage izgubile su od tada kontrolu nad nekoliko stotina kilometara u Hersonskoj oblasi, teritoriji koji Rusija sada smatra delom Rusije.

U septembru je zamenik ministra obrane za logistiku, general Dmitrij Bulgakov zamenjen general-pukovnikom Mihajlom Mizincevim, kog EU optužuje da je orkestrirao opsadu Mariupolja u kojoj su poginule na hiljade civila.

U avgustu, su ruski mediji izvestili da je smenjen zapovednik Crnomorske flote nakon niza poraza uključujući potonuće glavnog ratnog broda i gubitak osam ratnih aviona u napadu na rusku bazu na Krimu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M-48

    7. oktobar 2022 | 22:36

    Ruski generali su se u ovom ratu proslavili koliko i naši u vreme raspada Jugoslavije.

  • Nikolas

    7. oktobar 2022 | 22:43

    RUSIMA NIJE LAKO RATOVATI PROTIV AMERA I NATO AGRESORA U UKRAJINI I UBIJATI UKRAJINCE- SLAVENE KOJI SU POSTALI FASISTI !!!!

  • Krug dvojke

    7. oktobar 2022 | 23:30

    Ali zasto???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA