Kidnapovana devojčica posle 50 godina pronašla biološku porodicu: Majka nije dočekala da je ponovo zagrli

Suzan je nakon susreta sa biološkom porodicom odlučila da progovori o svom slučaju kako bi drugima dala podstrek da nikada ne odustanu u potrazi za svojim najmilijima

  • 0
starija žena ilustracija Foto: Pixabay

Britanka Suzan Gervejz, koja je kidnapovana sa četiri godine, ponovo se posle 53 godine spojila sa svojom biološkom porodicom.

Suzan je nestala 1969. godine kada je jedna porodica ponudila da je odvede u Diznilend sa svojom decom i nikad se više nije vratila.

Njeni "novi mama i tata" odveli su je prvo u Kanadu, a zatim u Australiju i Novi Zeland koji su slagali da su je usvojili.

U međuvremenju njena biološka porodica iz Velike Britanije provela je više od pet decenija pokušavajući da je nađe. Sve se promenilo kada je njen suprug u objavi na Fejsbuku napisao da Suzan traži svoje biološke roditelje.

U roku od pola sata njeni rođaci iz zapadnog Jorkšira saznali su za ovaj apel i odmah kontaktirali Suzan.

Nakon toga Suzan je konačno uspela da se spoji sa četvoro od svojih šestoro braće i sestara.

Suzan je nakon susreta sa biološkom porodicom odlučila da progovori o svom slučaju kako bi drugima dala podstrek da nikada ne odustanu u potrazi za svojim najmilijima.

- Kao dete živela sam u nemaštini sa majkom i šestoro braće i sestara. Mnogi od nas su kasnije bili u hraniteljskim porodicama. Žena koju sam celog života zvala majkom imala je dva sina, ali mislim da su želeli da imaju i ćerku - kaže Suzan, piše Miror.

Majka nije dočekala da je ponovo vidi

Ona dodaje  da su njenu biološku majku pitali da li mogu da je odvedu u Diznilend, a ona im je dala izvod iz matične knjige rođenih kako bi mogli da me prevedu preko granice.

- Umesto toga odveli su me u Kanadu, pa u Australiju i na kraju u Novi Zeland. To je od početka bio njihov plan. Majka mi je umrla kada sam imala deset godina, ali su me zaista celog života pazili. Uvek sam bila srećna, proputovaloa sam svet - kaže ona.

Suzan je postala svesna da je kidnapovana tek kada je pokušala da izvadi nov pasoš i kada ona i njen muž nisu mogli da pronađu potvrdu da je ona usvojena.

- To što sam saznala nije me mnogo pogodilo, jednostavno sam nastavila da živim svoj život. Tek kada me je osoba koja je usvojena pitala kako se oseća moja biološka porodica, to je bio momenat kada sam shvatila da nešto moram da uradim - tvrdi ona.

Ona kaže da je njena biološka majka preminula pre osam godina i nije dočekala da je još jednom zagrli.

Svoju posetu Velikoj Britaniji poklopila je sa proslavom svog 57. rošendana.

- I danas ne znam zašto policija nije bila uključena u ovaj slučaj. Mislim da se to dogodilo jer im je moja majka dala dozvolu da me odvedu, kao i to da smo ranije bili u hraniteljskim porodicama - pita se ona.

Ona je na kraju poručila svima da ne gube nadu i da šansa da će nekada pronaći svoje najbliže uvek postoji.

Suzanina ćerka Ema rekla je da su joj tetke rekle da ju je majka godinama tražila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA