≫ 

Rusija odbacila rezoluciju Saveta UN za ljudska prava

rezolucija je zasnovana na "poznatim insinuacijama o progonu predstavnika civilnog društva u Rusiji, aktivista, boraca za ljudska prava, seksualnih manjina

  • 3
Savet bezbednosti UN Foto: Tanjug/AP

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je danas odlučno odbacuje rezoluciju Saveta UN za ljudska prava i ignorisaće specijalni mehanizam sa kojim neće sarađivati.

Na inicijativu 26 država EU danas je na sednici Saveta UN za ljudska prava odobren nacrt rezolucije "Situacija u oblasti ljudskih prava u Rusiji".

- Rusija odlučno odbacuje usvojenu rezoluciju i neiskrene optužbe sadržane u njoj, ignorisaće specijalni mehanizam i odbija saradnju s njim - navodi se u saopštenju Ministarstva, preneo je Sputnjik.

Kako se navodi, rezolucija je zasnovana na "poznatim insinuacijama o progonu predstavnika civilnog društva u Rusiji, aktivista, boraca za ljudska prava, seksualnih manjina".

Ministarstvo navodi i da zabrinutost izneta u izveštaju nemaju veze sa stvarnim stanjem stvari i ne može da budu osnova za uspostavljanje funkcije specijalnog izvestioca za Rusiju što je konačni rezultat tog antiruskog izveštaja.

- Radi se o pokušaju stvaranja još jedne poluge pritiska na Rusiju, a ovu inicijativu doživljavamo kao novi pokušaj da se Rusija kazni zbog toga što vodi nezavisnu spoljnu i unutrašnju politiku - zaključaju u Ministarstvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    8. oktobar 2022 | 07:53

    UN U AMERICKOM VLASNISTVU STITI NATO AGRESORE I FASISTE!!!!

  • Čika Velja

    8. oktobar 2022 | 08:15

    Putin je hrišćansku verku zajednicu Jehovinih svjedoka zabranio jer je teroristička organizacija? Oni to sigurno nisu,a Putinov strah od njih je opravdan,jer laž jeste vrlo moćna,ali nikad kao što je istina! To sada u vreme mobilizacije dolazi do izražaja,pa se već polako obija o glavu svima onima koji su istinu pokušali da zabrane i ukinu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA