Lažno se predstavljala, nudila odeću za bebe, pa namamila trudnicu: Ubila je da bi joj otela dete

Krivična prijava otkriva da su istražitelji otkrili slučaj uz pomoć verenika žrtve, mobilnog telefona, zapisa na društvenim mrežama - i priznanja muža osumnjičene

  • 0
Amber Waterman i Ashley Bush

Foto: Benton County Sheriff’s Office

Žena iz Misurija optužena je za kidnapovanje i ubistvo trudnice kako bi ukrala njen fetus. Ona se predstavljala pod lažnim imenom na društvenim mrežama i nudila besplatnu odeću za bebu, kako bi namamila žrtvu u zamku, rekle su vlasti.

Amber Voterman se suočava sa federalnim optužbama nakon što je odvela Ešli Buš (33) preko državne granice iz Arkanzasa. Suprug optužene, Džejmi, otpužen je za saučesništvo i da joj je pomogao da zapale telo žrtve.

Krivična prijava otkriva da su istražitelji otkrili slučaj uz pomoć verenika žrtve, mobilnog telefona, zapisa na društvenim mrežama - i priznanja Džejmija Votermana.

Ešli, koja je bila u 31. nedelji trudnoće, pristala je da se sastane sa ženom koja je na Fejsbuku koristila ime "Lusi Barouz" i objavila da ima "gomilu stvari za bebe ukoliku su potrebne nekoj mami".

Nakon susreta u biblioteci u Arkanzasu, "Lusi" je ponudila da poveže Buš sa poslom, a njen verenik Džošua Vilis ju je 28. oktobra odvezao do prodavnice i planirao da je tamo pokupi.

Kada se vratio, video je Lusi u kamionu kako se odvozi sa njegovom verenicom, koja se nije javljala na telefon. Njen mobilni je nekoliko dana kasnije pronađen pored puta.

Policija je uspela da pronađe lažni profil Lusi Barouz i pratila je njenu IP adresu do doma Voterman u Misuriju.

Amber Waterman

Amber Voterman Foto: Benton County Sheriff’s Office

Takođe su mogli da koriste telefonske zapise trudnice da pokažu da je putovala iz Arkanzasa u Misuri.

Detektivi su 1. novembra otišli u dom Voterman u Arkanzasu, gde je Amber tvrdila da se dan ranije porodila i da je rodila mrtvorođenče.

Na sedištu kamiona pronađeni su tragovi krvi. Dva dana kasnije policija je otišla na posao njenog supruga Džejmija, gde im je navodno rekao da je dan ranije Amber priznala da je ubila Buš, da bi ubrzo za to okrivila "Lusi".

Navodno je rekao da ga je Amber odvela do tela Bušove koje je "bilo obučeno i ležalo licem nadole pored čamca pored kuće", prekriveno plavom ceradom, navodi se u žalbi.

Amebr je, kako se navodi, skinula prsten sa ruke žrtve, a Džejmi je odvukao telo do ložišta. Par je navodno polio žrtvu benzinom i podmetnuo požar koji je goreo sat vremena.

Ashley Bush

Ešli Buš Foto: Benton County Sheriff’s Office

Njih dvoje su tada, kako se navodi, odvezli ugljenisane ostatke na kratku udaljenost i bacili telo. Prema istražiteljima, Džejmi Voterman ih je odveo do deponije, gde je telo pronađeno.

Vlasti su rekle da je fetus žrtve pronađen na drugoj lokaciji u Misuriju.

Tužilac Nejtan Smit rekao je da izgleda da je Buš ubijena. Nije hteo da kaže kako je fetus uklonjen iz njenog tela.

- Ljudi čine zle stvari. Nezamislivo je da bi neko napao trudnu ženu u njenom najranjivijem stanju. To je svet u kome živimo - rekao je Smit.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA