≫ 

Sara ubila pedofila koji je zlostavljao njene sinove: Produžili joj kaznu zatvora, ovo je ispovest dečaka

Prvi put govoreći zajedno, Sarina tri sina su ispričala da su sva trojica seksualno zlostavljana, a govorili su i o tome kako se sada osećaju povodom onoga što je njihova majka uradila

  • 3
Sarah Sands Foto: MET Police

Pre osam godina, Sara Sends je nasmrt izbola osuđenog pedofila

Prvi put govoreći zajedno, njena tri sina su ispričala za BBC da ih je on svu trojicu seksualno zlostavljao, a govorili su i o tome kako se sada osećaju povodom onoga što je njihova majka uradila.

Jedne jesenje večeri 2014. godine, Sara Sends je izašla iz svoje kuće u istočnom Londonu sa kapuljačom navučenom preko glave, naoružana nožem. Otišla je do susednog stambenog bloka, do kuće jednog starijeg čoveka. Kada je stigla tamo, izbola je Majkla Plesteda osam puta, nakon čega je on iskrvario do smrti.

Plested je tada imao 77 godina i bio je osuđeni pedofil. U to vreme, suočavao se sa novim optužbama. Bio je optužen za seksualne delikte nad dečacima u Silvertaunu, delu istočnog Londona u kojem je živeo.

Pravno, kao i u svim takvim slučajevima, imena tih dečaka nisu mogla da budu objavljena dok traje suđenje. Sada je, po prvi put izneseno u javnost da su tri dečaka koja su bila uključena u ovaj slučaj bili sinovi ubice Majkla Plesteda - Sare Sends.

Njen najstariji sin Bredli, koji je tada imao 12 godina, prošle godine se odrekao prava na anonimnost da bi otkrio zlostavljanje. U intervjuu za BBC News, njegova mlađa braća blizanci, Alfi i Ris, sada su uradili isto. Imali su 11 godina kada je njihova majka ubila čoveka optuženog da ih je zlostavljao.

Momci sada imaju 19 i 20 godina i sećaju se kada su, kao deca, saznali šta je njihova majka uradila. Govoreći pored svoje majke, kažu da je odrastanje dok je ona bila u zatvoru bilo teško. I dok njihova majka kaže da se kaje zbog onoga što je uradila, njeni sinovi su brutalno iskreni u pogledu njenih postupaka.

"Ono što ja mislim je: Skidam kapu na učinjenom. Neću to da poričem", rekao je Bredli.

"To nas je učinilo sigurnijima", Alfi je dodao.

"Noćne more nisu prestale, ali nam je dalo osećaj sigurnosti jer nismo morali da hodamo ulicom razmišljajući da će on da iskoči iza ćoška", priča Alfi.

Ris koji je tada imao 11 godina, rekao je da je bilo dobro znati da je on mrtav.

"Međutim, dešavalo nam se često da se usred noći probudimo plačući, pitajući: gde je mama?", dodaje Ris.

"Živeo je bukvalno preko puta nas", dodaje Bredli.

"Mogao bih da otvorim taj prozor tamo", kaže on pokazujući, "i video bih njegovu kuću".

Sara Sends se sa svojom porodicom preselila u novi dom samo nekoliko meseci pre ubistva. Sprijateljila se sa Plestedom, koji je živeo sam.

"Mislila sam da je divan starac. Kuvala sam mu, čuvala ga, uvek mu pravila društvo kada sam imala vremena", kaže ona sada.

Plested je sortirao novine u radnji i neka deca su radila sa njim subotom.

"Pitao je da li Bred može da pomogne i bio je tako uzbuđen", kaže Sara. Ona kaže da je Plested provodio vreme sa njenim najstarijim sinom i postepeno dobijao veći pristup blizancima. Pozvao je trojicu dečaka u svoj dom.

Jedne večeri blizanci su joj otkrili da ih je Plested, dok je bio u stanu, seksualno napao. Nedelju dana kasnije Bredli je otkrio isto. Plested je uhapšen i optužen za krivična dela protiv njenih sinova. Dok je čekao suđenje, sudija mu je dao kauciju i rekao da može da se vrati kući. Sara je rekla da je bila izbezumljena. Porodicu je preselila u majčin dom.

"Ceo svet se zamrznuo"

U noći napada, snimila ju je nadzorna kamera kako ide u Plestedov stan. Ona kaže da je htela da ga zamoli da se izjasni krivim po optužbama i poštedi njene dečake muke odlaska na sud.

"Nisam znala šta radim tamo", kaže ona.

"Shvatila sam da sam napravila ogromnu grešku. Nije se kajao ni u kom smislu. Rekao je: vaša deca lažu. Ceo svet se zamrznuo. Imala sam nož u levoj ruci i sećam se da je pokušao da ga zgrabi", ispričala je. Ona tvrdi da nije nameravala da ga ubije.

Nekoliko sati kasnije predala se u policijsku stanicu sa sve krvavim nožem i odećom. Sudija je na suđenju kasnije rekao da nije verovao da je ona "racionalno razmislila o tome do čega bi uzimanje noža moglo dovesti", ali je dodao da je "siguran da je imala na umu mogućnost njegove upotrebe".

Sara Sends je osuđena za ubistvo iz nehata, a ne za ubistvo, na osnovu toga što je izgubila kontrolu. Bila je u zatvoru tri i po godine, ali je kasnije kazna povećana na sedam i po godina jer je kazna bila preblaga. Sudije Apelacionog suda rekle su da ona nije učinila ništa da pomogne Plestedu i da nije pozvala hitnu pomoć.

U zatvoru je provela skoro četiri godine.

"Uzela sam zakon u svoje ruke. Uvek sam odgajana da preuzmem odgovornost za svoje postupke", kaže ona sada.

Kao samohrana majka iza rešetaka, trojica dečaka živela su sa bakom dok im je majka bila u zatvoru.

"Bilo nas je puno u jednoj prostoriji. Nije bilo privatnosti", kaže Bredli za BBC.

Alfi kaže da su trojica braće "propustila stvari". Viđali su je jednom mesečno u svojim redovnim posetama zatvoru.

"Ponekad samo želiš da svojoj mami kažeš problem“, kaže on sada. Njihovi prijatelji su znali šta se dogodilo. Ali Bredli kaže da se seća da su drugi ljudi pitali: "Gde ti je mama? Nikad je ne vidimo."

Upitana da li se kaje što je okončala život Majkla Plestida, ona je rekla: "Apsolutno".

"Ja donosim život na svet", dodala je.

Sara Sends je puštena iz zatvora 2018. Njeni sinovi kažu da su od tada uspeli da obnove vezu sa njom.

"Ne postoji ništa što će prekinuti porodičnu vezu", dodaje Bredli.

Dečaci kažu da su kao deca žalili što su otkrili zlostavljanje.

"Da smo svi držali jezik za zubima, imali bismo mamu, išli bismo u kupovinu, u bioskop, radili ono što bi radio normalan dvanaestogodišnjak", kaže Bredli.

Ali oni kažu da sada shvataju da je važno da žrtve progovore.

"Biće teško, ali postaje bolje", kaže Ris. „

"Uvek treba da kažete. Bolje je razgovarati. Ako ne, biće samo gore", zaključuje Alfi.

Video: Devojka (20) ubila dedu: Zadala ubode nožem, sa lisicama na rukama otkrila motiv

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Una

    23. novembar 2022 | 20:10

    Žao mi je žene što je morala u zatvor, Ž žao mi je dece kroja su doživela pakao. Mnogi od nas bi uradili isto. To je jedina prava kazna za monstruma.

  • Bravo

    23. novembar 2022 | 20:02

    Saro! Naravno da će reći da se kaje, to je onaj himani, ljudski deo njene ličnosti i duše. Ali sigurno bi opet uradila isto.

  • Hohar

    23. novembar 2022 | 20:14

    SLOBODA ZA SARU.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA