Sud odbacio žalbu Žaira Bolsonara o regularnosti izbora

Bolsonarova Liberalna partija (PL) podnela je žalbu na ishod izbora, tvrdeći da su neki glasovi koji su stigli elektronskim putem neispravni, jer su mašine za prebrojavanje glasova bile neispravne

  • 0
Jair Bolsonaro, Žair Bolsonaro Foto: Tanjug/AP

Alešandre de Moraeš, šef brazilskog izbornog suda, odbacio je žalbu partije odlazećeg predsednika Žaira Bolsonara, koja je iznela primedbu na regularnost tokom drugog kruga predsedničkih izbora održanih u oktobru, na kojima je pobedio Luiz Inasio Lula da Silva.

Moraeš, koji je takođe deo Vrhovnog suda Brazila, kaznio je partije u okviru Bolsonarove koalicije u iznosu od oko 4,2 miliona dolara zbog nepoštovanja izbornih pravila, pokazali su sudski dokumenti.

U utorak, Bolsonarova Liberalna partija (PL) podnela je žalbu na ishod izbora, tvrdeći da su neki glasovi koji su stigli elektronskim putem neispravni, jer su mašine za prebrojavanje glasova bile neispravne, podseća Rojters.

Eksperti za izbore i politički analitičari ocenili su da je ovaj pokušal PL tanak, ali da svakako može da izazove reakciju kod pristalica Bolsonara koji se bune zbog tesnog poraza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA