Sara želi da se pedofilima zabrani da menjaju imena: Majka je ubila čoveka koji je zlostavljao njene sinove

Sara Sends, koja je nožem izbola i ubila seksualnog prestupnika, rekla je da pedofilima ne bi trebalo dozvoliti da menjaju svoja imena kako bi prikrili svoju istoriju prestupa protiv dece

  • 2
Sarah Sands Foto: MET Police

Majka koja je ubila zlostavljača njena tri sina vodi kampanju da spreči pedofile da menjaju imena kako bi sakrili svoju kriminalnu istoriju.

Sara Sends je ubola Majkla Plesteda (77) osam puta 2014. godine u istočnom Londonu, nakon što su njena deca rekla da ih je seksualno zlostavljao.

Ispostavilo se da je Plested, za koga su misli da je "prijateljski nastrojen sused", promenio ime iz Robin Moult da bi prikrio istoriju prestupa protiv dece, piše Mirror.

"Ako dodirnete decu, mora da ima posledica. To pravo na promenu imena pedofilima se mora oduzeti", rekla je Sara (39) za BBC Breakfast.

Sara Sends je osuđena za ubistvo iz nehata zbog gubitka kontrole. Njenu zatvorsku kaznu je Apelacioni sud povisio na sedam i po godina jer je prvobitna bila "preblaga".

Poslanica laburista Sara Čempion rekla je za BBC da neki prestupnici koriste promene imena kako bi izbegli kriminalne provere za poslove, uključujući rad sa decom.

"Kada promene imena, mogu da dobiju vozačku dozvolu i pasoš na to ime. To omogućava novu proveru dosijea. Ti ljudi onda idu u škole i na druga mesta i iskorišćavaju sve to na užasne načine", rekla je.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da Velika Britanija ima stroga pravila za postupanje sa seksualnim prestupnicima koji žive u zajednici.

Video: Devojka (20) ubila dedu: Zadala ubode nožem, sa lisicama na rukama otkrila motiv

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA