Pao superkartel odgovoran za šverc trećine kokaina u Evropi: Među uhapšenima i Holanđanin sa bosanskim pasošem

U Španiji je uhapšeno 13 osoba, u Francuskoj šest, Belgiji deset, Holandiji 14, a u Dubaiju njih šestoro, među kojima i Holanđanin sa bosanskim pasošem

  • 0
Hapšenje narko kartela

Foto: Europol

Veliki broj članova superkartela koji je sumnjiči za šverc velike količine kokaina uhapšen je u velikoj akciji Evropola i UAE, saopšteno je.

Tokom istrage uhapšeno je ukupno 49 osumnjičenika. Ovaj kartel je navodno kontrolisao oko trećinu trgovine kokainom u Evropi. Opseg uvoza kokaina u Evropu pod kontrolom ove narkobande bio je ogroman, a policija je tokom istrage zaplenila preko 30 tona droge.

U akciji su učestvovale Španija, Francuska, Belgija, Holandija, Ujedinjeni Arapski Emirati i SAD. U Španiji je uhapšeno 13 osoba, u Francuskoj šest, Belgiji deset, Holandiji 14, a u Dubaiju njih šestoro, među kojima i Holanđanin sa bosanskim pasošem.

Kako piše Avaz, protiv 40-godišnjeg Holanđanina, koji je i državljanin Bosne i Hercegovine, pokrenuta je i istraga na osnovu presretnutih poruka s aplikacije Sky.

Krivični postupak protiv njega vode državni tužioci. On nije osumnjičen samo za uvoz velikih količina kokaina već i za organizaciju uvoza blizu 8.000 kilograma sirovine za proizvodnju amfetamina. Sirovine za proizvodnju droge stizale su preko luke Antverpen, a jedna firma u Holandiji označena je za krajnju destinaciju.

Podsetimo, pre nekoliko dana u velikoj policijskoj akciji uhapšeni su srpski državljani za koje se veruje da su deo dobro organizovane kriminalne grupe, koja je prokrijumčarila sto kilograma kokaina. Vrednost zaplenjenog kokaina procenjuje se na više od deset miliona evra.

Video: Filmska akcija specijalaca: Ovako je izgledalo hapšenje članova klana Džonija sa Vračara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA