Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je mali Oliver, koji je preminuo nakon što se u jaslicama gušio hranom: Niko neće odgovarati

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uzrok smrti mališana bili su oštećene mozga i srčani udar, čemu je prethodilo gušenje i aspiriranje hrane u jaslicama

  • 1

Zori i Luis Stiper podneli su žalbu nakon odluke suda da niko neće odgovarati za smrt njihovog sina Olivera, koji je preminuo nakon što se u jaslicama gušio hranom.

Mali Oliver, koji je imao samo devet meseci, preminuo je u bolnici šest dana nakon tragičnog akcidenta.

Uzrok smrti mališana bili su oštećene mozga i srčani udar, čemu je prethodilo gušenje i aspiriranje hrane u jaslicama u Kentu u septembru 2021. godine.

Njihovim roditeljima sada je saopšteno da neće biti podneta krivična prijava protiv vrtića, koji je trajno zatvoren nakon tragedije.

Nakon skandalozne odluke, otac i majka malog Olivera podneli su žalbu i traže da se preispita čitav slučaj.

"Iako je početna istraga zaključila da su procedure vrtića "lošeg kvaliteta i nedosledne", u ovom trenutku neće snositi odgovornost za tragičnu smrt našeg sina, koju je bilo moguće izbeći", napisali su neutešni roditelji.

Oni su rekli da su veoma razočarani i šokirani zbog takve odluke, ali da su odlučni u tome da "stvar isteraju na čistac".

"Naš advokat uložio je žalbu na ovu odluku. Prevrnućemo svaki kamen, jer smo uvereni da brojne procedure nisu ispoštovane kobnog dana u toj ustanovi", naveli su roditelji.

Nakon Oliverove smrti Zoi i Luis su dobili drugo dete, zbog čega su još odlučniji da stanu na put "previše opuštenim vaspitačima u vrtićima".

"Nakon što smo ostali bez Olivera, koji je bio tako moli, osećamo da je naša dužnost da zaštitimo drugu decu", naveli su roditelji, prenosi Sun.

Portparol policije Kenta rekao je da nakon "temeljne istrage" neće biti preduzete dalje radnje.

Slučaj je zatvoren i policija priprema izveštaj za mrtvozornika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA