Albanci sa juga Srbije najavljuju proteste u Preševu na "Dan zastave"

Albanci sa juga Srbije Dan proslave albanske nacionalne zastave obeležavaju 28. novembra

Komentari

 • Oki

  Eto sta drzava dozvoljava teroristi imaju organizaciju ratnih veterana, a nase veterane pjp koji su branili srbiju ministar ne sisa ni dva posto

 • Дејан Младеновић

  И у том истом граду шиптар председник локалног дома омладине забрањује приказивање филма балканске међе

 • Paja

  Šiptari slave Albansku zastavu u Srbiji. Može u Domu kulture nacionalne Albanske manjine. Na javnom mestu ne može da se vijor zastava druge države jer je to uvreda ( u ratu je to znak pobede). Znači: Može zastava druge države ali koja je za dve trećine manja od Srpske zastave i ne može da bude iznad Srpske zastave na javnom mestu. Osim prava nacionalne manjine moraju da imaju i obavezu, kao što su obavezno znanje i korišćenje Srpskog jezika na javnom mestu i državnim institucijama i korišćenje ćiriličnog pisma na svakom javnom dokumentu. A nihova zastupljenost u vlasti treba da bude isključivo njihova inicijativa i da se za to izbore na izborima sa svojim predstavnicima. Naš ustav je dao ''široku demokratiju'' nacionalnim manjinama i zato sada a imaćemo i u buduće problema. Kako je to uredila Hrvatska; pa ako hoćeš da budeš njihov državljanin jedan od uslova je da znaš ''Hrvatsku povjest'' i da možeš da komuniciraš i pismeno se izražavaš na Hrvatskom jeziku, a oni su u EU.

 • Milos

  Vasa najveca nocna mora "Praga" je modernizovana......vodite red!

  • Besen

   @Milos

   Evo još jedna junačina pod čebe planina

 • Realno

  Tako je bilo i sa Kosovom.. zasto ne sednete sa šiptarima i ne pricate o njihovim problemima? Koliko siptara ima u parlamentu, u vladi, u ministarstvima? Nikoliko.. pa za 30 god cetw opet da pregovarate o Presevu umesto da sad resavate problem civilozovano.. svakog dana cujem da su ugrozeni srbi u cg, hr itd.. da u Cg ima 27% srba a u drzavnoj upravi ih ima svega 9%. Pandobro eto bidimo realni, koliko ima siptara u drzavnoj upravi Srbije, u vojsci, policiji, skolstvu, zdravstvu..? Ne nisam siptar, vec srbin iz Cg, ali razmisljam naglas i bojim se da nismo naucili lekciju.. Boli me i Kosovo i politika podela i mrznje koja se vodi. Pricam pre neki dan sa kumom iz Srbije i on mi prica neke nebuloze o "milogoracima", ja ga slusam i ne verujem sta covek bulazni. Ispade da on tamo bolje zna kako je meni ovde i jos se naljuti na mene zato sto sam rekao da to sto prica nije istina! Posvadjali smo se i zato sto mi je drugi kum "milogorac", koji mi dolazi na slavu, koji bi mi krv svoju dao, za razliku od njega "cistokrvnog" koji me je zajebao kad god je mogao, a ustvari ne priča ni sa bratom rodjenim zato sto hoce da mu uzme svo nasledstvo i on mi drzi predavanje kako ce milogorci da me pojedu, da sam postao izrod.. pa gde je ovo sve otislo? Pa ozbiljno pitam, da li je to normalno?

  • Noki

   @Realno

   Najgore je "pisanje radi pisanja".Čoveče, sedi tu gde jesi, jer ti o šiptarima i njihovom programu za nanošenje zla Srbiji, ne znaš baš ništa.

  • Kursumlija

   @Realno

   Oa kako ih nema u vladi?jer smo im dali vladu Kosova?

  • Logika

   @Realno

   Vidim da niste upućeni, pa u preševu šiptari rade šta hoće, svaka sama kuća puna migranata, limuzine sve ekstra, njive se uopšte nerade izinata, zmije koliko hoćeš sad i lisice se skidaju iz šume, koja je udaljena kilometrima od podnožja, srbi nesmeju noću da mrdnu iz kuće, nema kafića i prodavnice da se nesedi ceo vražji dan, ništa se ne radi, pa tamo su sve starosedeoci, mogu da rade šta hoće, brate, d a li si ti bio tamo. Pojma nemaš, i gde god je šiptara traži se država a ne posao bre. Idi pa sedi dva dama da vidiš dali možeš glavnom ulicom da prođeš.

 • Ćomi

  Preko hleba bi pogaču ova ž****ja.

  • Oki

   @Ćomi

   Tako je nek slavi dan zastave u poljskoj i madjarskoj pa nek tamo proba da mase albanskom zastavom il u nekim zapadnim zemljama ne svim

 • Fidel

  Hahahahaha Nasmejaše me

 • RCINUS

  Ovo je korisno jer srbi jer su skloni zaboravu i da svate da je nasprot njima vrlo opasan i opak neprijatelj koi će se za izvesno vreme primiriti tek kada se dobro opeče

 • mihailovic

  Ovo sve sto se desava u juznoj Srbiji Kosovu i Metohiji i u centralnoj Srbiji Presevu je rezultat nesposobnosti drzavnih vlasti Srbije da rade kako ih postojeci Ustav Srbije obavezuje. Svi ti albanci koji masu albanskim zastavama pokupiti i deportovati u Albaniju a oduzeti im predhodno drzavljanstvo drzave Srbije ali nijedan od tih nema pravno pravo da otima pedalj Srpske zemlje,teritorije.Kada neradi vlada Srbije i pravni sistem onda imamo problem sa albanskim ruljama koji istu muziku sviraju kao i albanska OVK na Kosovu i Metohiji. Ovaj problem se resava brzom policijskom i vojnom intervencijom i brza deportacija svih njih trajno u Albaniju sa zabranom povratka u Srbiju.Nekretnine njihove nek im drzava Srbije plati i da napuste trajno Srbiju jednom za svagda ! Nikad oni nece biti deo naroda Srbije ni po kojoj formi onda je najbolje da se deportiraju svi u Albaniju pa nek im Edi Rama da prava i jednakost.

  • OW

   @mihailovic

   Neprimenjivo rešenje je lošije nego kad nema uopšte,primena sile nije uspelo i daj neko razumno rešenje ako već pametuješ na tu temu.

  • BN

   @mihailovic

   Tu ima i ideja fašizma,na toj teritiriji su živeli dugo i njima pripadaju,možda treba u sastavu RSrbije,ipak je to samo glupost gospodine starog kova.

 • Predrag Z.

  Za sve je ovo Zapad kriv, zato što su podržali Šiptarski Terorizam 1999. Tada da su dobili po repu kako treba sad bi bili mirni kao bubice.

  • GH

   @Predrag Z.

   Na silu može na kratko ali kad tad pukne,koje je rešenje to još niko nezna,valjda razum na obe strane.

  • mihailovic

   @Predrag Z.

   @PREDRAG Z..........sve deportovati u Albaniju bez prolivanja krvi,Ovde mora Srspka vojska i policija se angazovati jer se radi o hiljadama albanske rulje koji se nista nerazlikuju od albanske OVK. Oni su isto kao i rak u telu ako se neodstrani odlucnom i sveobuhvatnom operacijom iz tela rak se prosiri po celom telu i covek umire ...

 • Velja

  Ako ga zabranis bice problem ako ne zabranis opet ce biti problem...

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima