ANĐELINA DŽOLI: Pomoć je kasno stigla u Bosnu

Poznata glumica je na konferenciji o temi 'Prevencija seksualnog nasilja u sukobima - osnaživanje uloge regionalnih snaga sigurnosti u operacijama podrške miru' podsetila da je region prošao grozan period i istakla da joj je poznato koliko rat boli narod Bosne

  • 20

U prisustvu velikog broja domaćih i stranih visokih zvaničnika, u Sarajevu se danas održava Konferencija o temi 'Prevencija seksualnog nasilja u sukobima - osnaživanje uloge regionalnih snaga sigurnosti u operacijama podrške miru' koju je organizovalo Ministarstvo odbrane BiH u saradnji sa ambasadom Ujedinjenog Kraljevstva i Kraljevine Norveške u BiH.

Konferenciji pored ostalih prisustvuju ministar inostranih poslova Velike Britanije Vilijam Hejg i holivudska glumica Andželina Džoli koji su doputovali u Sarajevo sinoć.

Džoli je u obraćanju na Konferenciji rekla kako se divno oseća što je ponovo u Sarajevu.

- Ovaj region je prošao kroz grozan rat, a vaši vojnici sada pomažu u drugim zemljama - kazala je Džolijeva.

Podsetila je kako je za vreme rata u BiH međunarodna pomoć kasno stigla na ovo područje, te naglasila kako joj je poznato koliko to boli narod ove zemlje. Džolijeva je navela da se tema Konferencije u mnogim zemljama sveta i dalje tretira kao tabu.

- Danas civili postaju mete. Silovanje je grozno nasilje da je teško i govoriti o njemu. Počinioci biraju mlađe ili starije, da bi sramota bila veća - kazala je Džolijeva.

(Telegraf.rs / Izvor: radiosarajevo.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko iz mase

    28. mart 2014 | 13:11

    J..... te bosna, zbog nje sam te zamrzio.

  • Čučuk Stanoje

    28. mart 2014 | 13:29

    Jesi dobila pare , kad će drugi film o "stradanju " Bosanaca.

  • Lik

    28. mart 2014 | 13:23

    Samo da podsetim da si i ti podržala ubijanje civila na kosovu..rugobo,bog ti sudi a tek će Sveti Petar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA