Tači na spisku osumnjičenih za ratne zločine?

Pored kosovskog premijera postoji mogućnost da budu optuženi mnogi visoki zvaničnici iz njegove Demokratske partije Kosova, piše prištinski list "Bota pres" pozivajući se na izveštaj Dika Martija

  • 43

Na spisku osumnjičenih koje bi trebalo da procesuira specijalni sud za ratne zločine biće oko 130 osoba, piše prištinski list "Bota pres" dodajući da bi među njima mogao da se nađe i kosovski premijer Hašim Tači, kao i više zvaničnika njegove Demokratske partije Kosova (DPK).

 

Na osnovu izveštaja Dika Martija, list navodi da pored Tačija, postoji mogućnost da budu optuženi Adem Grabovci - šef parlamentarne grupe DPK kao i poslanik DPK Saip Muja.

 

Moguće je da budu optuženi i poslanik DPK Džavit Haliti (aktuelni zamenik predsednika Skupštine Kosova) i poslanik Latif Gaši.

 

 

Takođe, iz redova DPK na spisku za moguću optužnicu je i bivši poslanik i visoki zvaničnik DPK Rustem Mustafa, bivši komandant operativne zone OVK za regiju Laba u Podujevu.

 

Među optuženima bi mogli da se nađu i bivši komandanti OVK koji se trenutno nalaze u pritvoru - Sabit Geci koji je osuđen na 15 godina zatvora i Sulejman Selimi - bivši vrhovni komandant OVK. Tadođe, u izveštaju Dika Martija se pominje i aktuleni zamenik predsednika DPK i bivši šef kosovske tajne sluzbe Kadri Veseli.

 

Dnevnik "Bota pres" piše da neće biti pošteđene ni ostale političke partije, tako da bi na spisku optuženih iz redova Samoopredelenja mogao da bude poslanik Redžep Selimi.

 

 

U izveštaju se kao osumnjičen pominje i samozvani tužilac OVK S.D. kao i jedan visoki oficir vojske Albanije K.L. pise "Bota pres" pozivajući se na izveštaj Dika Martija.

 

Za sada se ne zna da li će se tribunal baviti i ubistvima posle ratnog sukoba na Kosovu, navodi list.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    12. april 2014 | 11:23

    Stici ce vas ruka pravde...

  • Rubiroza

    12. april 2014 | 11:47

    Sad je trenutak za gol. Formirajte najjacu ekipu, platicemo sve sta treba, napalite Ruse i Kinese.. Razbite ih zbog svih stradalih, onih koji sada pate, zbog dostojanstva Srbije, istorije, istine i pravde. Hocemo 100% uspeh bar u ovome.

  • Boki

    12. april 2014 | 11:50

    Dodje djavo po svoje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA