ĐAČKI HOROR: Da li je ovo najraspalija škola u Srbiji? (FOTO) (VIDEO)

Osnovci pohađaju školu čiji je gornji sprat van upotrebe već pet godina jer krov prokišnjava, a u jednoj od učionica u prizemlju se tokom časa obrušio deo plafona. Telegraf su kontaktirali roditelji zabrinuti za bezbednost i zdravlje svoje dece, jer škola nije renovirana punih 13 godina

  • 52

Oko 350 učenika Osnovne škole "Đorđe Jovanović" iz Seleveca, kod Smederevske Palanke, svakoga dana idu u školu koja se bukvalno raspada i nastavu prate u nezdravim učionicama punim vlage, kao iz horor filma.

Da priča bude gora, ova škola se nalazi na svega 65 kilometara od Beograda. Telegraf su kontaktirali roditelji zabrinuti za bezbednost i zdravlje svoje dece, jer škola nije renovirana punih 13 godina.

- Gornji sprat je van upotrebe već pet godina jer krov prokišnjava, a u jednoj od učionica u prizemlju se tokom časa obrušio deo plafona. Srećom, niko nije povređen, jer je odvaljeni deo pao iza nastavnice. Meštani Seleveca, koji ima oko 1.000 kuća, želeli su da pomognu sređivanje škole i angažuju investitora, ali direktor škole Đorđe Jovanović, odbio je da prihvati našu pomoć, navodi se u pismu zabrinutih roditelja đaka iz Selevca.

Direktor škole Đorđe Jovanović je za Telegraf demantovao tvrdnje da je dobio ponude za bilo kakvo finansiranje.

- To su nebuloze, ko ima da ponudi 30 miliona potrebnih za obnovu - pita on i dodaje da je pokretanje ove priče politički maotivisano na lokalnom nivou, kao i da pojedinci pokretanjem ove priče žele da zatvore školu.

Jovanović je istakao i da je Ministarstvo prosvete već pet godina upoznato sa situacijom u kojoj se škola nalazi. Pomoć je odobrena, kaže on, ali kada će se sa radovima početi niko ne zna.

- Ima mnogo škola koje su u još težoj situaciji, i to usred Beograda, na primer Hemijska škola na Novom Beogradu - naglašava on.

Iako škola više liči na neki objekat iz horor filma nego na obrazovnu ustanovu, izgled nije važan koliko zdravlje mališana koji su primorani da sede u raspadnutim učionicama sa zidovima koji se raspadaju od vlage.

Pitanje je kako je moguće da danas u Srbiji postoji škola sa ovako nezdravim uslovima u kojoj deca svakodnevro rizikuju svoje zdravlje i živote.

Na kakvom nezdravom mestu naša deca provode vreme možete pogledati i sami.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    18. april 2014 | 17:46

    Sramota ziva

  • Mare

    18. april 2014 | 19:07

    Za ovo je kriva i uprava skole, ocigledno ih je bilo briga za stanje skole kad su dozvolili da dodje na ovaj nivo.

  • MArkan

    18. april 2014 | 18:24

    A novac se razbacuje na razne manifestacije sa krkanlukom i propali srpski fudbal. Tuga od drzave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA