Oteta dva ukrajinska vojnika, ruski oficiri naložili ubistva

Nakon otmice je ukrajinska služba bezbednosti saopštila da je presrela komunikaciju ruske vojske koja pokazuje da "sabotaže na istoku Ukrajine otvoreno vode oficiri ruske vojne obaveštajne službe, koji su izdali cinična naređenja da pucaju s ciljem da ubiju ukrajinske vojnike"

  • 7

Ukrajinsko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su proruski demonstranti oteli dva ukrajinska vojnika u regionu Luganska, na istoku Ukrajine gde su pristalice federalizacije zauzele zgrade državne administracije u skoro 10 gradova.

Ministarstvo je navelo da su "ekstremisti" oteli jednog oficira i vojnika u utorak, kada su se njih dvojica zaustavila na putu da poprave svoje vozilo, preneo je AFP.

U saopštenju ukrajinskog Ministarstva odbrane navodi se da oružane snage tragaju za nestalim vojnicima i da će odgovor protiv onih koji napadnu ukrajinske trupe biti snažan.

U međuvremenu je ukrajinska služba bezbednosti SBU saopštila da je presrela komunikaciju ruske vojske koja pokazuje da "sabotaže na istoku Ukrajine otvoreno vode oficiri ruske vojne obaveštajne službe, koji su izdali cinična naređenja (proruskim aktivistima) da pucaju s ciljem da ubiju ukrajinske vojnike".

Kijevska televizija je u kasnije emitovanom snimak tog navodnog razgovora dva ruska komandanta precizirala da su u pitanju uputstva kako da naoružani proruski demonstranti postupaju u slučaju da ih napadnu ukrajinski vojnici, prenosi AFP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    16. april 2014 | 16:00

    Sve po instrukcijama direktora CIA, nije covek valjda uzalud dolazio u Kiev. Mada mogao je i nesto bolje da smisli

  • Bosanac

    16. april 2014 | 15:49

    Ista metoda kao na Kosovu.

  • Player

    16. april 2014 | 18:25

    Prestanite ljudi zapad ce vas unistiti.On se hrani vasim slabostima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA