NIŠTA OD ROŠTILJANJA? Evo kakvo nas vreme očekuje za 1. maj

Vreme kakvo je bilo ovih dana, sa povremenom kišom i pljuskovima, očekuje nas i za 1. maj. Svi oni koji su planirali da provedu vreme u prirodi, možda bi trebalo da naprave rezervni plan

  • 15

Svi oni koji su planirali da Međunarodni praznik rada, 1. maj, provedu u prirodi, možda bi trebalo da smisle i neki rezervni plan. U sledećih desetak dana, pa i za taj praznik, meteorolozi najavljuju promenljivo vreme sa povremenom kišom.

Stabilizacija vremena i više sunčanih dana očekuju se tek sredinom maja. Do tada, vreme će biti kakvo je bilo i ovih dana - promenljivo oblačno kišom.

- Očekuje nas promenljivo vreme svih narednih dana, sve do 3. maja. Povremeno će biti kiše sa pljuskovima i grmljavinom. Temperature će biti u nivou višegodišnjih proseka, bez bitnije promene. Nema naznaka za neko stabilnije vreme, to se može očekivati tek možda oko 5. maja - kaže za Telegraf meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Nedeljko Todorović.

I prvog maja, ako je sudeći po prognozi, retko koji grad moći će da se pohvali sunčanim vremenom. Ipak, na severu Srbije će biti manje padavina. Suncu će moći da se raduju Subotičani, a kiše neće biti ni u Valjevu, Pančevu i Zrenjaninu. Promenljivo oblačno vreme, sa povremenom kišom, očekuje se u Beogradu, Kraljevu, Užicu i Vrbasu.

Ipak, u Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu, Novom Pazaru, Vršcu, Zaječaru, Vranju i Pirotu celog dana će biti kišovito. Najviše dnevne temperature će se kretati oko 20 stepeni.

Da li će ovakva prognoza porementiti planove onima koji 1. maj tradicionalno provode uz pravljenje roštilja u prirodi ostaje da se vidi. A kako se 1. maj slavio nekada i sada, možete pročitati ovde.

(M. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dzos

    25. april 2014 | 12:19

    kakav crni rostilj pa pravio sam ga sad za uskrs nemam pare da ga pravim opet

  • Passat

    25. april 2014 | 12:02

    Pa nek me zaustavi! Mora biti rostiljanja i tacka!

  • Ivana

    25. april 2014 | 12:21

    Ne pamtim 1 Maj u Beogradu da bar nije bilo malog pljusak,ili kisice....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA