KOD OBRENOVCA: Izlila se Kolubara, u toku hitna evakuacija! (FOTO)

Mnogi odbijaju da se evakuišu iako Kolubara nezadrživo prodire. Ugroženo je oko 100 kuća. Meštani se evakuišu u osnovnu školu "Jovan Jovanović Zmaj". Predsednik Srbije Tomislav Nikolić apelovao je na građane da pristanu na evakuaciju

  • 1

U Velikom Polju, nadomak Obrenovca izlila se reka Kolubara. Trenutno je u toku hitna evakuacija stanovništva.

 

Meštani se evakuišu u osnovnu školu "Jovan Jovanović Zmaj".

 

- Nije pukla brana kod Obrenovca, nego imamo problem s ljudima koji ne žele da se evakuišu. Pedesetak meštana je evakuisano, a malopre je ovde bio i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je apelovao na građane da pristanu na evakuaciju - rekao je načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

 

 

Naređena je hitna evakuacija, ali kako kaže pomoćnik predsednika opštine Obrenovac, Ivan Jegorević, takođe je potvrdio da imaju problem jer masa ljudi odbija da se iseljava.

 

 

- Mnogi odbijaju da se evakuišu iako Kolubara nezadrživo prodire. Ugroženo je oko 100 kuća. Dobili smo striktno naređenje da su prioritet spasavanje ljudskih života - rekao je Jegorević.

 

Prema njegovim rečima opština je obezbedila nužni smeštaj za ugroženo stanovništvo na nekoliko lokacija - hotel, Gerontološki centar, mesne zajednice koje nisu ugrožene poplavama i osnovne i srednje škole u Obrenovcu.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA