SUPRUGA VATROGASCA HEROJA: Ne znam šta ću bez njega (FOTO)

- Trebalo je da nas dvoje zajedno, u slozi i ljubavi u kojoj smo živeli, svoju decu izvedemo na put. Ovako, ne znam šta ću - rekla je Dragana Lazarević, supruga nastradalog vatrogasca. Čovek kog je hrabri vatrogasac spasao Ljubiša Urošević očajan je zbog pogibije svog spasioca

  • 12

Topola je zanemela od tuge. Supruzi, ćerki i sinu vatrogasca Dejana Lazarevića (42), čije je telo danas pronađeno u šipražju kraj reke Jasenice, obistinile su se najcrnje slutnje. Nada stotina spasilaca da će naći svog junaka živog bila je zaludna.

Samo sat vremena pre crnih vesti, Dragana, supruga Dejana Lazarevića tiho je rekla da jedva održava u sebi nadu, a da se njeni sin i ćerka nikako ne mire sa tim da im otac možda nije živ.

- Trebalo je da nas dvoje zajedno, u slozi i ljubavi u kojoj smo živeli, svoju decu izvedemo na put. Ovako, ne znam šta ću - rekla je Dragana sluteći šta je čeka i pre crnih vesti.

Kragujevačka Vatrogasno spasilačka brigada sa 12 vatrogasaca i četiri člana gorske službe od jutros je neumorno u ledenoj vodi pretraživali svaki potopljeni grm, razgrnula svako rastinje u mulju. Natopljen šumarak i njive pretraživalo je još 100 meštana, od čega 50 lovaca iz okoline. U 15 sati, na oko 300 metara od mosta u selu Gorovič, gde je vatrogasac nestao, nađeno je beživotno telo Dejana Lazarevića.

Čovek koga je hrabri vatrogasac pokušao da spase iz bujice zove se Ljubiša Urošević (42). Kaže da je mislio da će infarkt dobiti kada je video kako vatrogasac nestaje u vodi.

- Bujica me je, dok sam vozio bicikl kroz vodu žureći na posao, bacila u kanal metar i po dubok. Iščupao sam se i nekako popeo na orah kraj puta. Dva vatrogasca su pokušali, vezani sajlama za svoje vozilo da dođu do mene. Jedan mi je prišao i pružio mi uže, stojeći u vodi do grudi. Drugi, Dejan, bio je dalje. Voda mu je bila tek do kolena. Odjednom je pao, kao da ga je matica ponela, kao da ga je nešto pokosilo po nogama. Nestao je u vrtlogu za pet minuta iako je petorica muškaraca zgrabila sajlu kojom je bio vezan i pokušala da ga izvuče. Izbezumljen od straha, bio sam na drvetu dva sata. Dejan i ja bili smo vršnjaci, dao je život čuvajući moj - kaže Urošević.

Vatrogasac Dejan Lazarević stigao je do gorovičkog mosta oko 5.30 juče ujutru, da sa kolegom spase čoveka na drvetu. Cele prethodne noći bio je na terenima, spasavao od poplava meštane okolnih sela. Kada je već trebalo da krene kući pozvali su ga na još jedan teren, njegov poslednji. Stigao je premoren i ušao u ledenu vodu Jasenice.

Dragan Jovanović, predsednik opštine Topola kaže da će ova opština, za čiju je dobrobit hrabri vatrogasac dao život, porodici Lazarević biti večno dužna.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolaa

    16. maj 2014 | 22:32

    Budi ponosna,jer tvoj muz je HEROJ! Izvedi decu na pravi put u njegovo ime i pricaj im o njemu!

  • miki

    16. maj 2014 | 22:58

    Heroj nase Srbije. Spomenik da mu se napravi u cast. Slavu mu.

  • Crna Gora

    16. maj 2014 | 23:00

    Tesko mi je opisati bol koju ja osjecam,a mogu mislitii kako je vama.tugo,stani na ovome

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA