METEOROLOG KOJI JE PREDVIDEO POPLAVE: Stiže nova opasnost!

Dva dana pre katastrofe koja je pogodila Balkan, a najviše Srbiju i Bosnu, Igor Kovačić je upozorio na dolazeću opasnost, ali, nažalost, nadležne službe to nisu shvatile ozbiljno

  • 16
Obrenovac, poplava poplave Foto: AP/Serbian Police

Metereolog Igor Kovačić, koji je jedini prognozirao da dolaze sneg i poplave, sada tvrdi da dolazi nova opasnost, prenosi portal "Web-tribune.com".

Kovačić kaže da će s višim temperaturama doći nova opasnost. Dva dana pre katastrofe koja je pogodila Balkan, a najviše Srbiju i Bosnu, upozorio je na dolazeću opasnost, ali, nažalost, nadležne službe to nisu shvatile ozbiljno.

I pored 48 sati prednosti u odnosu na katastrofu, upozorenja nisu pokrenula pripreme za nadolazeću opasnost. Meteorolog sad tvrdi da mesta za opuštanje nema, jer će najavljene više temperature od oko 30 stepeni doneti novu opasnost.

Kad se velika količina snega u Bosni otopi, doneće isti ili gori efekat od ovog koji sad imamo.

- Mene bode u oči ova velika količina snega na planinama Bosne, jer uz otopljenje koje stiže, a moglo bi biti i izraženije sledeće nedelje, sve to će se naglo topiti i aktivirati sezonske planinske potoke i rečice, samo se nadam bez većih posledica - kaže Kovačić.

U Srbiji se očekuje da će, u mestima koja su pogođena velikim poplavama, usled povećane temperature doći do nadprosečnih isparenja, što će uticati na pojavu lokalnih pljuskova.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cgorac

    19. maj 2014 | 17:50

    C.Gora je uz vas ! Znate 'Brat brata do jame vodi ,al u jamu ne stavlja' !

  • BienvenidaTihuana

    19. maj 2014 | 19:42

    Druze, sve vesti i mediji su najavili strasne kise i povecanje vodostaja skoro svih reka i to su svi iskulirali. Pitanje je samo sto niko nije reagovao dva dana pre nego su pustili da se Obrenovac poplavi i tek onda krenuli. Nisu teorije zavere al ovde ima mnogo vise nego sto svi cujemo na vestima.

  • Dajmler

    19. maj 2014 | 17:51

    Shvatile su to službe ozbiljno, ali tu su neki drugi "faktori" odlučivali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA