TURČINOV: Niko neće pretvoriti Ukrajinu u deo postsovjetske imperije

- Danas gradimo novu evropsku zemlju čiji temelje su položili milioni Ukrajinaca koji su dokazali da su sposobni da brane sopstveni izbor i svoju zemlju - rekao je vršilac dužnosti predsednika Ukrajine

  • 6

Vršilac dužnosti predsednika Ukrajine Aleksandar Turčinov pozvao je danas sve građane te zemlje s pravom glasa da izađu na predsedničke izbore u nedelju da bi "zacementirali temelj svoje države".

U televizijskom obraćanju uživo Turčinov, koji nije kandidat na izborima, istakao je značaj izboga novog lidera Ukrajine, preneo je AP.

- Danas gradimo novu evropsku zemlju čiji temelje su položili milioni Ukrajinaca koji su dokazali da su sposobni da brane sopstveni izbor i svoju zemlju - rekao je Turčinov.

- Nikad nećemo nikome dozvoliti da nam oduzme slobodu i nezavisnost i da pretvori Ukrajinu u deo postsovjetske imperije - poručio je on.

Ukrajinske vlasti, koje se suočavaju sa teškim zadatkom u istočnim oblastima pod kontrolom proruskih aktivista, ne štede napore kako bi omogućile održavanje izbora 25. maja, ali priznaju da možda neće biti moguće organizovati glasanje na istoku zemlje, prenosi Bi-Bi-Si.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je ranije da su izbori u Ukrajini korak u dobrom pravcu, a danas je poručio da će poštovati volju ukrajinskog naroda, iako misli da uslovi za njihovo održavanje ne ispunjavaju međunarodne standarde.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    23. maj 2014 | 16:46

    O ČEMU OVAJ MELJE . AMERIČKE FRAZE A DRŽAVA MU SE URUŠILA.

  • Rodoljub

    23. maj 2014 | 16:04

    Instrukcije od Vasingtona, parole od Gebelsa, pogled mrznje . Ima li ovaj nesto pozitivno ?

  • Ivanjica

    23. maj 2014 | 15:12

    Dala majka Turčinu. Nije on kriv!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA