Kamenovali ženu zato što se udala iz ljubavi

Farzanu Ikbal (25) iz Pakistana na smrt je kamenovalo nekoliko muškaraca među kojima je bio njen otac, dva brata i bivši verenik. Oni su bacali cigle na devojku jer je ona odlučila da se uda za čoveka kojeg voli

  • 11

Jedna 25-godišnja Pakistanka je danas preminula od povreda zadobijenih kad ju je ispred suda u gradu Lahor kamenovala sopstvena porodica zato što se udala za čoveka kojeg je volela, saopštila je pakistanska policija.

Farzana Ikbal (25) je čekala ispred Vrhovnog suda u Lahoru da uđe u tu zgradu po njenom otvaranju, kad ju je okružila grupa od dvanaestak muškaraca i počela da je gađa ciglama, izjavio je policijski narednik Umer Čima, a preneo Rojters.

On je dodao da su među napadačima bili Farzanin otac, dvojica braće i njen bivši verenik. Devojka je u napadu zadobila teške povrede glave, a nedugo pošto je prebačena u bolnicu proglašena je mrtvom.

Svi osumnjičeni su pobegli sa lica mesta, osim Farzaninog oca. On je priznao da je ubio ćerku, objasnivši da je to bilo pitanje časti, naveo je Čima.

Mnoge pakistanske porodice smatraju da je devojka osramotila svoju porodicu ako se uda za nekoga koga je sama izabrala. 

Farzana je bila verena za svog rođaka, ali se udala za drugog muškarca. Njena porodica je prijavila policiji da je ona kidnapovana. Devojka je, pre nego što je kamenovana, želela da na sudu posvedoči da se udala svojom voljom.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto - Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nezadovoljština

    27. maj 2014 | 16:19

    ...među kojima je bio njen otac. Ove jadnice nikada neće osetiti slobodu. Samo po anatomiji provaljujem da u ovakvim zemljama žive humanoidi. Kod njih je najmanji problem što su zavijene u krpe, sve ostalo je gore.

  • likizhr

    27. maj 2014 | 15:59

    Znaci ako oni smatraju da su bez grijeha bit ce im sudeno ,moje saucesce nima

  • Imenjak

    27. maj 2014 | 16:00

    Svaka cast civilizacijo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA