POGLEDAJTE: Ples srpskih tenkova od kojih će zanemeti i ruska vojska! (FOTO) (VIDEO)

Na bijatlonu populrno nazvanom "ples tenkova" koji će biti održan od 4. do 8. avgustra na poligonu "Alabino" u moskovskoj oblasti, najavljeno je učešće tenkovskih posada iz sedam država, a među njima će se naći i četiri tenkovske posade Vojske Srbije

  • 48

Četiri tenkovske posade Vojske Srbije učestvovaće, početkom avgusta na tenkovskom bijatlonu u Rusiji, a ministar odbrane Bratislav Gašić, koji je danas prisustvovao pripremama, očekuje da će i pobediti.

Na tom bijatlonu, populrno nazvanom "ples tenkova" koji ć biti održan od 4. do 8. avgustra na poligonu "Alabino" u moskovskoj oblasti, najavljeno je do sada učešće tenkovskih posada iz sedam država.

Gašić je, izrazivši zadovljstvo uspešno obavljenim pripremama naših tenkovskih jedinca istakao da Vojska Srbije ima prijatelje i na istoku i na zapadu i da sa svima sarađuje.

On je naglasio da pripadnici Vojske Srbije u toj saradnji stiču dragocena iskustva i da pokazuju, svuda u međunarodnoj saradnji - u misijama UN i EU i "visok stepen odgovornosti, obučenosti i znanja".

Svi partneri VS to "jako cene", rekao je Gašić na tenkovskom poligonu "Međa" između Niša i Leskovca, gde se naši tenkisti prirpemaju za moskovski bijatlon. Ministar odbrane Srbije je pohvalio spremnost naših tenkovskih ekipa za predstojeći biatlon i rekao da očekuje da pobedimo.

Gašić je podsetio da će se završetak tog takmičenja poklopiti sa njegovom zvaničnom posetom Rusiji i razgovirma sa ministrom odbrane Sergejom Šojguom.

Upitan da li predstojeća vežba u bazi "Jug" kraj Bujanovca, na kojoj je najavljeno učešće predstavniak država NATO i Partnerstva za mir, može da se tumači da je u koliziji sa učesčhem VS na tenkovskim takmičenjima u Rusiji, Gašić je istakao da ne vidi razlog za to.

On je naveo i da očekuje da baza "Jug" bude međunarodni centar za obuku za učešće u mirovnim misijama, kao i mesto gde će VS nastaviti da sarađuje sa svim svojim partnerima. Prvi deo priprema za učešće na tenkovskom bijatlonu u Rusiji tenkovske jedince Vojske Srbije obavile su na poligonu "Pasuljanske livade" kraj Ćuprije.

Od 12 tenkovskih ekipa koje su započele pripreme izabrano je četiri najboljih koji nastavljaju pripreme na poligonu "Međa" izmedju Niša i Leskovca.

Pripremama tenkovskih jedinica na poligonu međa prisustvovao je i načelnik Generalštaba vojske Srbije general Ljubiša Diković koji se uverio u spremnos naših tenkista.

Posle poligona "Međa" , Gašić je obišao i renoviranu kasarnu "Stevan Sindjelić" u Nišu čiji deo će služiti i za smeštaj dela kapaciteta rusko srpskog humanitarnog centra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toza

    23. jun 2014 | 19:13

    Ja znam da su vecina vas obicna deca,koja na zalost prerastaju u debile i poltrone, a veliki razlog je to sto je ukinuta vojna obaveza.. Barem bi ste naucili neki osnovni red i ponasanje.. I pre nego sto lupite bilo kakvu glupost, barem procitajte komentare.. Tu pise da imamo vise od 4 tenka.. Mislim, da li iko iole normalan moze pomisliti da vojska nema tenkove, odnosno da su svi neispravni?!

  • Igor

    23. jun 2014 | 20:55

    Na veliku žalost, ni 5% vas koji dajete negativne komentare nema pojma o vojsci i nikada neće shvatiti koliko je potrebno truda uložiti i imati hrabrosti za nešto poput ovoga.Bravo za ove hrabre i požrtvovane momke!!!! S R E Ć N O !!!! P.S. Lako je iz fotelje ovo gledati i komentarisati.

  • Aleksandar

    23. jun 2014 | 20:56

    LEPO JE NEKO REKAO DOK JE BILO HRABRE SRPSKE VOJSKE,DOK OVI LOPOVI ŠTO SE VRTE NA VLASTI JEDNO 20 GOD NISU SVE POKRALI,RASPRODALI I UNIŠTILI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA