OVAKO SE TO RADI: Hrvati pokrenuli kampanju protiv mržnje (VIDEO)

Kampanja "Svi mi za Hrvatsku svih nas" ima za cilj da skrene pažnju javnost na pojave mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima etničkih, verskih i jezičnih manjina

  • 73

Inicijative "Svi mi za Hrvatsku svih nas" napravila je spot protiv mržnje i netolerancije koji prikazuje ove pojave kroz fudbaslku utakmicu koju igraju dece različitih nacionalnosti.

Kampanja ima za cilj da skrene pažnju javnost na pojave mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima etničkih, verskih i jezičnih manjina, prenosi Alo.

- U ovoj prvoj godini članstva u EU svedoci smo da se u Hrvatskoj zaustavlja proces izgradnje poverenja i pomirenja i da kao društvo imamo velikih problema. Imali smo kampanju za uklanjanje ćiriličnih ploča u Vukovaru, te sve više govora mržnje i zločina iz mržnje. Potreban nam je ovaj pozitivan podsticaj - kaže osnivač i predsednica udruženja "Documente - centra za suočavanje s prošlošću" Vesna Teršelič.

Spot će pokazati odraslima, javnosti i kreatorima politike da kreativnošću, zajedništvom i neopterećenošću predrasudama ovo može biti Hrvatska za sve, smatra Milana Romić iz Kuće ljudskih prava.

Veliki broj građanskih inicijativa i organizacije iz svih delova Hrvatske, koji okupio se u inicijativi "Svi mi za Hrvatsku svih nas", zalažu se za poštovanje prava svakog čoveka i svake društvene skupine s naglaskom na promociju prava nacionalnih manjina u Hrvatskoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    7. jul 2014 | 06:12

    Bruka i sramota za jednu zemlju koja je u Eu,kada oni moraju javno da pozivaju na nacionalno pomirenje pa kod nas i za vreme rata Hrvati su se slobodno šetali Beogradom eto toliko o Eu

  • Mare

    7. jul 2014 | 07:09

    Pa kod njih i treba da 24 casa dnevno da idu ovakve kampanje s' obzirom da su najveci fasisti na svetu...

  • draleRS

    7. jul 2014 | 07:11

    i thompsonje u spotu,zasto jedino hrvat nosi svoj dres a ostali ne? spot za naivne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA