TELEKOM OBJASNIO: Evo zašto ste dobili račune za telefon od 0 do 5 dinara (FOTO)

Mnogi Beograđani su mislili da je u pitanju greška kada im je s početka meseca pristigao račun za telefon u umanjenom izdanju. Telegraf vam otkriva zašto je došlo do ovoga i na koji način će se ubuduće računi za telefonske usluge obračunavati

  • 31

Račun za telefon je važna stavka rashoda koja ume u mnogome da utiče na planiranje kućnog budžeta, zato nije čudno što su se mnogi sugrađani veoma iznenadili kada su dobili smanjene račune za telekomunikacione usluge.

Kako bismo smanjili sumnju u ispravnost računa, kontaktirali smo Telekom i dobili pojašnjenje novonastale situacije.

Podsećamo da je po starom sistemu tarifiranja, pretplata naplaćivana unazad. Na primer, pretplata za jul je naplaćena kroz račun za jun, tako da je u računu za jul prikazana samo potrošnja po osnovu ostvarenog saobraćaja i drugih usluga.

- Radi lakšeg vođenja evidencije troškova i zaduženja, Telekom je uvek izmene u način obračunavanja, pa će se tako od 1. avgusta 2014. godine naplaćivati mesečna naknada umesto mesečne pretplate i ova izmena će biti prikazana počev od računa za mesec avgust koji će na adrese korisnika stići tek početkom septembra - objašnjava Ivana Arbutina iz sektora za PR Telekoma.

Naša sagovornica nam je objasnila da će mesečna naknada za fiksni telefonski priključak iznositi 659 dinara i da će od avgustovskih računa biti prikazana na računu zajedno sa potrošnjom po osnovu ostvarenog saobraćaja za određeni obračunski period.

Stoga, avgustovski račun će, pored obračuna potrošnje za avgust, sadržati i mesečnu naknadu za isti mesec.

Druga važna inovacija je ukidanje impulsnog tarifiranja, koje je sada zamenjeno minutnim tarifiranjem.

U skladu sa ovom promenom korisnici će umesto dosadašnjih 300 besplatnih impulsa, svakog meseca imati na raspolaganju 150 besplatnih minuta za saobraćaj ka svim korisnicima fiksne telefonije u Srbiji.

- Takođe, ukidanjem mesne i međumesne zone, kao i ukidanjem podele saobraćaja na jak i slab, celokupna mreža fiksne telefonije Telekoma Srbija predstavljaće jedinstvenu nacionalnu zonu - zaključuje Arbutina.

Ovo praktično znači da će se pozivi ka fiksnim telefonima u Srbiji, bez obzira na pozivni broj tarifirati po jedinstvenoj ceni od 1,2 dinara sa PDV-om po minutu razgovora tokom celog dana.

(Mihajlo Pavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peki

    19. avgust 2014 | 15:20

    Bas super...ja sam fiksni iskljucio a Viiiiii?????izvinite molim vas za sta pretplata?jel sto smo dali po 3000 maraka kad se uvodio? Nema problema.Za 1000 din uzmem mobilni imam internet,bespl poruke sit se napricam tako da neka hvala.Po 100 din bi vam bilo dovoljno za pretplatu ali vi ste gladni i prokleti

  • Radovan III

    19. avgust 2014 | 15:06

    Ma ovo je samo jedan od fazona da poskupe telefon. Daju vam racun od 0,93 pare i uzmu vam na salteru 35 dinara za salterske usluge. Ma to ne da je samo lopovluk vec i dobro osmisljena manipulacija ovom masom koja misli da se zove narod u Srbiji. I zamolio bi administratora da pusti neki komentar ovakve sadrzine.

  • Mirča

    19. avgust 2014 | 15:09

    Pljackate narod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA