Poljska zarađuje milijarde od prostitucije i prodaje droge!

Poljska je prvi put uključila i nelegalni deo privrede u procenu prihoda, jer je dosad uzimala u obzir samo deo sive ekonomije

  • 0

Privredni rast Poljske porastao je za 0.1 odsto tokom 2013. godine, zahvaljujući prostituciji, prodaji droge i švercu duvana. Ukoliko se uporedi procenat obrta nezakonitih poslova 2013. godine koji iznosi 1.7 odsto, sa zvaničnim dosadašnjim koji iznosi 1.6 odsto, dolazi se do zaključka da je učinak sive ekonomije veći nego inače, ističu iz Glavnog ureda za statistiku.

Siva ekonomija je dostigla vrednost od 3,25 milijarde, dok je neverovatnu cifru od 2,45 milijarde evra dostigla upravo prodaja i šverc droge. Šverc duvana je procenjen na zaradu od 625 miliona evra, dok je prostitucija donela 165 miliona evra.

Po dogovoru i u skladu sa smernicama Evropske unije, Poljska je prvi put uključila i nelegalni deo privrede u procenu obrta i prihoda u sivoj ekonomiji. Dosad je uzimala u obzir samo deo sive ekonomije, ali je sad uključen i prihod stečen u prostituciji, prodaji i švercu duvana i droga.

(Telegraf.rs/ Izvor: thenews.pl/ Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA