Crnogorci više vole Putina nego Đukanovića!

Predsednik Srpske liste Dobrilo Dedeić izjavio je da Crnogorci i Srbi u Crnoj Gori više vole predsednika Rusije nego premijera zemlje u kojoj žive i dodao da su toga svesni i u vladajućoj koaliciji

  • 6

I Srbi i Crnogorci u Crnoj Gori više vole ruskog predsednika Vladimira Putina nego crnogorskog premijera Mila Đukanovića, kaže predsednik Srpske liste Dobrilo Dedeić.  U vladajućoj Demokratskoj partiji socijalista svesni su toga, dodao je on.

Dedeić je kazao i da državni vrh Crne Gore mora najozbiljnije da shvati poruku ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova koji je saopštio da je ulazak u NATO provokacija Rusije.

SL je pozvala zagovornike atlantskih integracija da otvore društveni dijalog sa pristalicama koncepta vojne neutralnosti i sa onima koji se zalažu za savez sa Rusijom.

Dedeić smatra da konačna odluka o vojno-blokovskom statusu Crne Gore mora biti racionalna i plod jasnog odgovora na pitanje koji stepen i kojih integracija garantuje mir i bezbednost, objavio je podgorički portal CdM.

- Poruka koju je poslao Sergej Lavrov potvrđuje da Ruska federacija neće skrštenih ruku posmatrati plišanu NATO okupaciju regiona, konkretno Crne Gore, u kojoj ruski kapital čini više od pet odsto BDP-a. Takav stav je, sviđalo se to nekome ili ne, logičan - istakao je on.

Prema njegovim rečima, poželjno je da u DPS-u povuku razumne poteze koji su saglasni društvenoj i političkoj realnosti "umesto što zaoštravaju podele i apsolutnu većinu stanovništva koja gaji rusofilska osećanja sukobljavaju sa interesnim strukturama koje su izglasale nezavisnost uz podršku Nasera Keljmendija (kosovski Albanac iz kriminogene strukture)".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dragan

    30. septembar 2014 | 15:37

    i ja ga više volim od svih naših politpičara zajedno legenda

  • Crnogorac

    30. septembar 2014 | 17:00

    E ovo je tačno, ne u NATO ne i EU

  • Dragstor

    30. septembar 2014 | 22:01

    Kako da ne prosto pukoh za tim tiraninom putinom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA