ZUKORLIĆ: Srpska pravoslavna crkva je genocidna!

- Izjava koju sam čuo od gospodina Amfilohija gde on otvoreno pravda genocid nad Muslimanima je priznanje da SPC na čelu sa Amfilohijem Radovićem baštini genocidnu politiku - smatra Muamer Zukorlić

  • 60

U nastavku polemike na temu da li Muamer Zukorlić deli muslimane u Crnoj Gori, sandžački muftija je izjavio da mu ne bi smetalo da na primer kanonski nepriznata CPC otvori verski objekat, te poručio da mitropolit SPC Amfilohije baštini "genocidnu politiku".

- Nemojte me pitati kako bi se ponašala Srbija kada je u pitanju otvaranje objekata CPC na njenoj teritoriji- rekao je Zukorlić za RTCG, preneli su podgorički mediji.

On je istakao da je generalno nezadovoljan politikom koju vodi SPC.

- Izjava koju sam čuo od gospodina Amfilohija gde on otvoreno pravda genocid nad Muslimanima je priznanje da SPC na čelu sa Amfilohijem Radovićem baštini genocidnu politiku - smatra Zukorlić.

Upitan da li želi da podeli muslimane u Crnoj Gori, Zukorlić je rekao da njegova islamska zajednica, koja organizaciono pripada Islamskoj zajednici u BiH sa sedištem u Sarajevu, želi funkcionisanje bez prepreka na, kako je rekao, jednom istorijskom regionu bez stajanja u redovima i bez prepreka.

- I bez toga da vi meni govorite da sam ušao u drugi svet, da ja mogu otvoriti vrtić u Novom Pazaru, a ne mogu u Rožajama. Mi samo to želimo da Srbiju i Crnu Goru doživimo kao svoje domove, ali to mora biti na obostrano poverenje - rekao je Zukorlić.

Inače, sandžački portali, lojalni muftiji Zukorliću, među kojima se posebno izdvaja Sandžakpreš, prilikom prenošenja informacija iz Srbije datiraju "severni Sandžak", a kada su u pitanju događaji iz Crne Gore naslovljavaju kao "južni Sandžak".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JustMe

    2. oktobar 2014 | 13:45

    Ja ne razumem dokle ce pravosudni organi u Srbiji da prastaju svakojakve izjave ove spodobe!

  • Прави Четник

    2. oktobar 2014 | 13:43

    Шта друго очекивати од оваквог дебила, пустили га једном да провоцира, а он наставља даље! Е зато господо политичари, крајње је време да се предузму озбиљни кораци и да се овај провокатор ухапси!

  • Milos

    2. oktobar 2014 | 13:28

    Dzukelo pokvarena!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA