TO JE PRAVDA U SRBIJI: Zastarelo krivično gonjenje gazde zbog koga je Saša Ilić ostao bez ruku!

Okrivljeni je Velimir Stamenković, privatni bogataš i moćni čovek iz Ćuprije, koga policija nije uhapsila ni pored centralne poternice, kako bi najzad bio priveden na glavni pretres. Na poslednjem saslušanju sudija priznao da nije mogao da nađe čak ni predmet!

  • 26

Okrivljenom Velimiru Stamenkoviću iz Ćuprije, investitoru objekta na kom je Ilić doživeo strujni udar, nije presuđeno ni posle 10 godina.

Pravda u Srbiji definitivno od danas nije više dostižna za Sašu Ilića (29) iz Ćuprije, jer ni posle deset godina otkad je doživeo tešku povredu zbog koje su mu amputirane obe ruke. Sud nije doneo presudu o krivici, pa je danas nastupila apsolutna zastarelost krivičnog gonjenja.

Okrivljeni je bio Velimir Stamenković, privatni bogataš i moćni čovek iz Ćuprije, koga policija nije uhapsila ni pored centralne poternice, kako bi najzad bio priveden na glavni pretres.

Stamenković je godinama na različite načine izbegavao da dolazi na pretrese, zbog čega ni presuda nije mogla da bude doneta. Nakon što je promenjen sudija Osnovnog suda u Paraćinu, pretresi su zakazivani učestalo i policija je dobijala naredbe za privođenje, ali je gazda jednostavno netragom nestao.

Oštećeni Saša Ilić kaže da za poslednji glavni pretres, koji je bio zakazan 16. oktobra, sudija nije čak mogao da pronađe ni predmet, koji se inače nalazio u Osnovnom sudu u Paraćinu.

- Okrivljeni nije priveden, što se i očekivalo, a na pretres nisu došli ni advokati zbog štrajka. Ali, da predmet nestane, to zaista nisam očekivao, jer to nema nikakvu svrhu. Podatak da predmeta nije bilo sudija je uneo u zapisnik – kaže za Telegraf Ilić.

- Uradio sam zaista sve što je mojoj moći da stignem do pravde. Čak sam i protestovao pred Vladom Srbije s transparentom. U MUP-u Srbije u Beogradu obećali su mi da će Stamenkovića da pronađu i – ništa. Prema mojim saznanjima, on je sad verovatno u Italiji, a ja ću morati da potražim pravdu pred Međunarodnim sudom u Strazburu - revoltirano će Ilić.

On je doživeo strujni udar 20. oktobra 2006. godine dok je postavljao oluke na poslovnom objektu čiji investitor bio Velimir Stamenković. Posledice su bile strašne - preživeo je, ali su mu lekari amputirali obe ruke. Optužni predlog protiv gazde podignut je tek 2008. za teško delo ugrožavanja opšte sigurnosti za koje je zaprećena zatvorska kazna do pet godina.

(Z. R. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N.N.

    20. oktobar 2014 | 22:35

    Često se pitam kako se osećaju sudije posle nekih presuda, postupaka... Kako zaspe? Kako pogledaju svoju decu, kako ih vaspitavaju?? Da li im bar kažu:" Nemoj da radiš što i ja" .....

  • KO JE MONSTRUM ?!

    21. oktobar 2014 | 01:22

    Ovakav cin, monstruoznog zataskivanja, zastarevanja slucaja, mogao je da se sprovede uz apsolutnu podrsku sudije, tuzilastva, vestaka... Da li nam je zaista, Sudski Sistem, ovoliko Monstruozan? Da li je ovaj muceni covek, ovo zasluzio od Drzave Srbije? Sta je drzava postigla ovim, osim sto je osakatila jednog mladog coveka?! TAKO JE, NIKO NIJE JACI OD DRZAVE !!! SRAMOTNO !!!

  • PECA

    21. oktobar 2014 | 01:06

    Gde su bili ti naši cenjeni advokati ,koji već danima štrajkuju zbog novca. Zašto se tada nisu udružili i pomogli tom unesrećenom dečku? Verovatno su videli da tu nema kinte. Sada na ulici traže pravdu, A oni je prvi ne sprovode.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA