POSLEDNJA FOTOGRAFIJA PRED SMRT: Ovo je vojnik koga je ubio džihadista u Kanadi! (FOTO)

Nejtan Kiril (24) koga je juče ubio Majkl Zehaf-Bibo bio je član rezervne kanadske vojske koju uglavnom čine pripadnici pešadije. Bio je samohrani otac koji je voleo fitnes, životinje i kantri muziku

  • 11

Vojnik Nejtan Kiril (24) koji je ubijen juče ispred kanadskog spomenika žrtvama rata u centru Otave, fotografisan je svega nekoliko sekundi pre fatalnog terorističkog napada.

Vest o njegovoj smrti je najteže podnela majka Keti, koja u početku nije želela da veruje u to, ali je poverovala kada je čula vest na internetu i videla njegovu fotografiju.

On je bio član puka "Argu II and Sutherland Highlanders of Canada", rezervne kanadske vojske koju uglavnom čine pripadnici pešadije, koji se svakih sat vremena na straži menjaju, a zbog nesrećnog spleta okolnosti u momentu pucnjave se na toj poziciji nalazio Kiril, samohrani otac koji je voleo fitnes, životinje i kantri muziku.

Inače, ovo je već drugi napad na kanadske vojnike u ovoj nedelji. Nije poznato da li je napad koji se dogodio u ponedeljak, kada je dvadesetpetogodišnji Kanađanin, koji je prešao u islam, pregazio dvojicu vojnika u blizini Montreala i tom prilikom ubio jednog, nakon čega ga je policija uhapsila, povezan sa jučerašnjim napadom.

Podsetimo, Nejtana Kirila (24) iz Hamiltona u Ontariju je ubio Majkl Zehaf-Bibo na početku svog terorističkog pohoda koji je šokirao Kanadu. Vojnik nije imao nikakve šanse da se odbrani, jer puške koje nosi kanadska počasna straža nisu napunjene.

 

Kanada je ovaj mesec istakla da se pridružuje borbi protiv džihadista Islamske države koji su zauzeli delove Iraka i Sirije.

- Neće nas uplašiti ovi napadi. Kanada nikada neće biti uplašena. U stvari, to će ojačati našu volju i odlučnost da pojačamo napore nacionalnih sigurnosnih agencija da preduzmemo sve potrebne korake da bismo identifikovali i suzbili pretnje i zadržali sigurnost - rekao je premijer Stefan Harper.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: nationalpost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • To

    23. oktobar 2014 | 15:16

    Tuzno...

  • Kosovo ultra serbia

    23. oktobar 2014 | 15:51

    Bas mi zao ovog coveka, taj ko ga je ubio samo ce Bog da mu presudi, o dobrom ili o ZLU ! Bas tuzno..

  • dosla je istina nestalo je lazi

    23. oktobar 2014 | 16:44

    Jos kad bi ovako objavljivali slike nevine palestinske,sirijske,iracke,afganistanske djece koju zlotvorski dronovi svakodnevno masakriraju ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA