BRUKA I SRAMOTA: Dečak teško povredio devojčicu ometenu u razvoju

Inicident se dogodio u đačkoj učionici, a devojčica I.L. (13) koja ima smetnje u razvoju, je zadobila veliki hematom i podliv ispod oka

  • 9

Učenica sedmog razreda valjevske škole I.L. (13) povređena je kada ju je drug iz razreda gurnuo, posle čega je glavom udarila u klupu! Dete je sa povredama slepoočnice zbrinuto u valjevskoj bolnici, a majka ove devojčice tvrdi da ona već duže vreme trpi maltretiranje i psihičko zlostavljanje svojih vršnjaka.

Inicident se dogodio u đačkoj učionici, a devojčica koja ima smetnje u razvoju, je zadobila veliki hematom i podliv ispod oka. Samokrana majka povređene devojčice Brankica Lazarević kaže da ovo nije prvi pu na je devojčica žrtva neprimerenog ponašanja njenih vršnjaka.

- Problemi su počeli još u oktobru prošle godine kada se moje dete posvađalo sa najboljom drugaricom. Od tada se celo odeljenje "okrenulo" protiv nje i svakodnevno trpi uvrede drugova i drugarica iz odeljenja. Nastavnici su je u više navrata štitili, a neka deca su dobila ukore posle moje prijave. Međutim, ovo što se sada desilo je prevršilo svaku meru - kaže majka devojčice.

U školi "Milovan Glišić" nisu želeli da komentarišu ovaj incident, a o svemu je obaveštena prosvetna inspekcija, koja je naložila da se utvrdi da li je bilo vršnjačkog nasilja nad trinaestogodišnjom I.L.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Y.E Konjarnik

    4. decembar 2014 | 21:53

    Kakvi roditelji takva i deca,mali mangup udario na devojcicu koja je ometena u razvoju,bruko mala pih

  • N.N.

    4. decembar 2014 | 22:17

    Ne razumem roditelje đaka nasilnika šta očekuju od svoje dece kada odrastu. U stvari ne očekuju ništa, jer znaju da će biti kao i oni, bezvredni. Mnogo strožijim merama treba zaštititi decu ometenu u razvoju, sve slabije.

  • Tekija

    4. decembar 2014 | 21:37

    Šta se ljudi ovo dešava kada su nam deca ovakva :-(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA