LEPE VESTI: Vlada ukida zabranu zapošljavanja?

To je jedno od rešenja kojim će u okviru budžetskih zakona za narednu godinu biti izmenjena Uredba o zabrani zapošljavanja doneta u februaru koja predviđa da državne ustanove moraju da traže saglasnost Vlade kako bi zaposlile ljude

  • 12

Opštine i ustanove koje se finansiraju iz državne kase moći će od naredne godine da zapošljavaju ljude, ali pod uslovom da ne troše više novca nego što im je dodeljeno.

To je jedno od rešenja kojim će u okviru budžetskih zakona za narednu godinu biti izmenjena Uredba o zabrani zapošljavanja doneta u februaru, koja predviđa da državne ustanove moraju da traže saglasnost Vlade kako bi zaposlile ljude, pišu "Večernje novosti".

Ministri će o ovoj, ali i o još nekim varijantama koje predviđaju da se dozvoli popunjavanje mesta ukoliko zaposleni odlaze u penziju, raspravljati u narednim danima pre nego što računica za 2015. stigne pred poslanike.

Potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave Kori Udovički je ranije u intervjuu "Novostima" rekla da se uz novi budžet, priprema sistem "koji će biti fleksibilniji u smislu da ograniči ukupno zapošljavanje, ali da omogući da svako u okviru svojih nadležnosti rasporedi posao tako da budu popunjena mesta od najveće važnosti"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sashakv

    5. decembar 2014 | 06:52

    Hahaha,novi neradnici i partijski poslušnici navalite,biće posla za sve vas!

  • аконкагва

    5. decembar 2014 | 07:54

    Браво. Значи поново ће се запошљавати стручни, а не рођаци, пријатељи, страначки другари... Супер је што то неће коштати више него што је планирано. Као и до сада, све ће бити транспарентно, и ништа неће бити рађено што се каже, испод жита.

  • Bata-Nis

    5. decembar 2014 | 08:42

    Koliko kosta radno mesto????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA