Roditelji napadača na Rašu Popova: Nisu krali, hteli da pomognu!

Roditelji dece koja su napala Rašu Popova, kojima se na teret stavlja zapuštanje i zanemarivanje maloletne dece, rekli da su teško živeli i da su deca sama želela da im pomognu

  • 11

Roditeljima dece koja su napala Rašu Popova, Kati Nikolić i Đuri Niku, koji su osumnjičeni da su sinove terali da prose i pljačkaju, određen je pritvor do 30 dana. J. N. (13) smešten u ustanovu socijalne zaštite, gde će biti pod 24-časovnim nadzorom.

Sudija za prethodni postupak Drugog osnovnog suda u Beogradu je, po zahtevu nadležnog tužilaštva, odredio pritvor do 30 dana Kati Nikolić (38) i Đuri Niku (43), roditeljima romskih dečaka, I. N. (7) i J. N. (10) protiv kojih je podneto više od 300 krivičnih prijava zbog krađa i razbojništava. Jedna od njihovih žrtava je i književnik Raša Popov, kojeg su dvojica mališana napala i opljačkala krajem oktobra, u ulazu zgrade, ispred stana u kojem on živi.

STRAHOTA! Roditelji dečaka koji su napali Rašu Popova zlostavljali šestogodišnje dete

Kata i Đura, kojima se na teret stavlja zapuštanje i zanemarivanje maloletne dece, o kojoj su bili dužni da se staraju, u odbrani su negirali da su ih primoravali na prosjačenje iz koristoljublja i navodili na izvršenje krivičnih dela. Oni su, kako "Novosti" saznaju, rekli da su teško živeli i da su deca sama želela da im pomognu.

Nakon hapšenja roditelja u nehigijenskom naselju u Rakovici gde su živeli, utvrđeno je da oni nemaju četvoro, kako se do skoro mislilo, nego čak sedmoro dece! Policija je u petak, u saradnji sa Ministarstvom za rad i zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, centara za socijalni rad u Beogradu i Kovinu, u prepodnevnim časovima, pronašla jednog od braće koji je napao i Popova, kao i mnoge druge starije sugrađane.

- Reč je o J. N. koji ima 13 godina. On je smešten u ustanovu socijalne zaštite, gde će biti pod 24-časovnim nadzorom socijalnih radnika. Za njegovim mlađim bratom I. N, koji ima 10 godina, intenzivno se traga - kažu u Centru za socijalni rad Beograda.

Inače, istog dana kada su uhapšeni roditelji problematičnih dečaka, u večernjim satima, nađen je, kod srodnika, i još jedan njihov sin, koji ima šest godina. Beba, stara godinu dana, inače i najmlađe Đurino i Katino dete, već im je bila oduzeta 25. novembra i smeštena u Centar za smeštaj odojčadi, dece i omladine, u Zvečanskoj ulici.

Kako "Novosti" saznaju, Kata i Đura imaju još troje zajedničke dece. Dvojica sinova već se nalaze u Vaspitno-popravnom domu u Kruševcu, dok je njihova jedina ćerka, koja ima petnaest godina, već udata i ima porodicu!

Beogradska policija ispituje sumnje da je, u pljačkaškim pohodima, zajedno sa braćom I. N. i J. N. koji su harali Beogradom, učestvovao i njihov bratanac, Đurin maloletni unuk. Reč je o detetu njegovog sina iz prvog braka.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Caki

    6. decembar 2014 | 02:04

    Centar za soc.rad nije znao koliko dece imaju,strasno!

  • Srba

    6. decembar 2014 | 00:04

    Sta to mi sad treba da se sazalimo?Nismo mi.Pa ko je onda?

  • Milan

    6. decembar 2014 | 05:43

    Kaze podneto preko 300 krivicnih prijava......pa sta ste cekali do sada,cekate da ubiju nekog ili sta???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA