Kijev spreman za decentralizaciju. Proruski separatisti žele samo rušenje teritorijalnog integriteta Ukrajine

- Mi smo spremni da počnemo proces decentralizacije vlasti. Danas lokalne zajednice žele da žive na drugačiji način i da imaju više kompetencija - kazao je on povodom ukrajinskog Dana lokalne samouprave i dodao da je neophodnost takvih promena postala očigledna u momentu kada se bliže lokalni izbori

  • 5

Ukrajinske vlasti su spremne da počnu proces decentralizacije vlasti u zemlji, izjavio je danas ukrajinski predsednik Petro Porošenko.

- Mi smo spremni da počnemo proces decentralizacije vlasti. Danas lokalne zajednice žele da žive na drugačiji način i da imaju više kompetencija - kazao je on povodom ukrajinskog Dana lokalne samouprave i dodao da je neophodnost takvih promena postala očigledna u momentu kada se bliže lokalni izbori.

Kako prenose agencije, Porošenko je istakao da predstavnici koje budu izabrale lokalne zajednice moraju biti spremni da pored širokih ovlašćenja prihvate i veću odgovornost za razvoj svojih teritorija.

Dan lokalne samouprave u Ukrajini se obeležava od 2000. godine kako bi se naglasio značaj tog pitanja u razvoju demokratije i konsolidaciji državnosti, navodi Tass.

Veliko je pitanje, međutim, da li će ovaj poziv na mir dopreti do ušiju proruskih separatista kojima je jedina ambicija otcepljenje po kosovskom modelu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • da hoce

    7. decembar 2014 | 18:42

    Vise ovo da se smiri...jadan narod i ruski i ukrainski...zakuva amerika rat medju gradjanima iste drzave slicno kao i kod nas...strasno...

  • jagodinac

    7. decembar 2014 | 19:20

    Pa ovo su Rusi u Ukrajini trazhili od prvog dana ali im Kijev nije hteo dati. Umesto blagoslova Kijev je poslao placenike i kriminalce da pale i rushe. Sada posle svega evo nude Rusima ono shto su mogli odmah. Niti bi Krim bio okupiran niti bi bilo patnje i stradanja. Genijalno nema shta.

  • DD

    8. decembar 2014 | 12:24

    SAD JE KASNO. RUSI SU TO OD POČETKA TRAŽILI. MORATE SE POMIRITI PODELOM UKRAJINE. ILI RAT NA CELOJ TERITORIJI. LOGIČNA OPCIJA. LEPO VAS EU NAVUČE NA TANAK LED.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA