CIA MUČILA LJUDE: Istina isplivala na videlo, strahuje se od nasilja!

Šta se krije u spornom izveštaju Senata o torturi koju je CIA primenjivala u inostranstvu pre 10 godina, kad se Amerikanci plaše da bi njegovo objavljivanje moglo da izazove nasilje i gubitak života?

  • 10

Predsednik Komiteta za obaveštajna pitanja Predstavničkog doma SADMajk Rodžers, rekao je danas da će objavljivanje izveštaja Senata o istraživanju da je Centralna obaveštajna agencija (CIA) pre deset godina koristila torturu, izazvati nasilje i gubitak života u inostranstvu.

 

Rodžers, koji redovno izveštava o obaveštajnim analizama, rekao je za CNN, da su američke obaveštajne službe zaključile da će ekstremisti iskoristiti izveštaj da bi podsticali nasilje.

 

 

Izveštaj na 480 strana, trebalo bi da bude objavljen seledeće nedelje, a rezultat je tajne studije koja ima 6.000 stranica, preneo je AP.

 

Američki državni sekretar, Džon Keri, pozvao je u petak senatore odgovorne za izveštaj, da se dogovore kada će on biti objavljen.

 

Što se tiče obaveštajnih agencija ostalih velikih sila, poput Kine i Rusije, još uvek se čekaju njihove parlamentarne istrage o ponašanju i metodama njihovih službi. Nema mnogo nade da će slediti demokratsku proceduru Vašingtona.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan B.

    7. decembar 2014 | 21:07

    Bog će im suditi

  • Suza

    7. decembar 2014 | 22:21

    OBJAVLJIVANJEM IZVESTAJA CE SAMO POTVRDITI ONO STO SMO SVI ODAVNO ZNALI.BEZ OBZIRA STO SU ZA SVAKO SVOJE ZLODELO SMISLJALI OPRAVDANJE,UVEK JE U JAVNOSTI PROCURELA VEST ILI NEKA FOTOGRAFIJA KOJA JE POTVRDJIVALA NJIHOVU SUROVOST.NEKA SE NE CUDE STO SU NAJOMRAZENIJI NA SVETU.

  • Prkosna pesma

    7. decembar 2014 | 22:23

    CIA mucila ljude?! Ma nemoguce!Pa oni samo hoce da SVI igraju kako oni sviraju. Dobro, ne bas svi. Njima ne mogu nista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA