Evropa molila Ukrajinu da zatvori vazdušni prostor pre obaranja aviona, KIJEV IGNORISAO!

Ukrajinska vlada nije zatvorila vazdušni prostor za letove, nekoliko dana pre pada malezijskog aviona, ignorišući preporuke Evropske organizacije za bezbednost vazdušnog saobraćaja - Evrokontrol

  • 8

Iako nadletanje aviona iznad Ukrajine predstavlja pretnju za bezbednost, Evrokontrol ne može da interveniše, jer se tu radi o odlukama suverene države. To je bila glavna tema razgovora stručnjaka iz Evrokontrol-a sa ukrajinskim kolegama - piše "Sandej Tajms".

Advokat nemačkih porodica čiji su rođaci poginuli u avionskoj nesreći, podneo je tužbu Evropskom sudu za ljudska prava, zbog ovog slučaja.

On je naveo da je po pravilima međunarodnog prava Ukrajina trebalo da zatvori svoj vazdušni prostor ukoliko nije bila sigurna da može da pruži potpunu bezbednost, ali su vlasti u Kijevu želele da izbegnu gubitke kada je reč o tranzitu.

Procenjuje se da je ukupna dobit od tranzita godišnje milijardu dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chicha

    7. decembar 2014 | 23:24

    Eto advokat razjasnio a svi ostali se prave ludi i viču Rusija kriva.Satelitski snimci govore drugo.

  • Enzo

    8. decembar 2014 | 00:01

    Koliko su dizali hampu i galamu o ovom avionu,sada je u istom takvom intezitetu zavladao muk. Ko je kriv,on obicno podvije rep i ukeketi se. Ja bi prvo NJIMA postavio pitanje za onaj prvi avion Malezije za koji se sablasnom tisinom,svojski trude da zataskaju....gdje je on? Da li je to ista masina dva puta oborena? Sta je sa signalima mobilnih telefona putnika iz prvog aviona koji su bili dostupni cijelu sedmicu? Mnogo toga nerazjasnjivog u svemu ovome?!

  • Opet dobro

    8. decembar 2014 | 09:40

    E pa hteli su ukrajinske MARKALE I srbski scenario samo su se malo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA