SLAVLJE U MONAKU: Princeza rodila blizance (FOTO)

Ovo je prvi put od kada je Monako osnovan u 13. veku da je prinčevska porodica dobila blizance. Rođenje princeze Gabrijele i princa naslednika Žaka je narodu proglašeno sa 42 pucnja iz topa, po 21 za svaku bebu

  • 4

Princ Albert Drugi od Monaka i njegova supruga Šarlin objavili su danas rođenje blizanaca, princeze Gabrijele i princa naslednika Žaka, u zvaničnom saopštenju iz prinčevske palate.

Gabrijela Terez Mari rođena je u 17.04, a Žak Onore Renije dva minuta kasnije, i dobro se osećaju, kao i njihova majka, princeza Šarlin, navodi se u saopštenju.

Iako je rođen posle sestre, Žak je kao dečak, prvi u redu za nasleđivanje oca, a Gabrijela je druga. Oni su naslednici viševekovne dinastije Grimaldi koja vlada ovom bogatom kneževinom.

Ovo je prvi put od kada je Monako osnovan u 13. veku da su u prinčevskoj porodici rođeni blizanci. Njihovo rođenje proglašeno je narodu sa 42 pucnja iz topa, po 21 za svaku bebu.

Posle toga su zvonila zvona na crkvama petnaest minuta, i zatim su oglašene sirene na brodovima u luci.

Prinčevski par je ranije najavio da će odstupiti od običaja da se ispali 101 pucanj iz topa za rođenje dečaka i 21 za rođenje devojčice. Prema tradiciji, objava princa Alberta od Monaka o rođenju dece treba da bude okačena na jedan od ulaza u palatu.

Stanovništvo Monaka je takođe pozvano da okači crvenu i belu zastavu Monaka na svoje zgrade do dana kada par predstavi decu sa balkona Palate, koji će biti praznik.

Princ Albert je pre rođenja dece rekao da ne zna kog su pola i da je odlučio da to ne sazna, jer, po njegovim rečima, čovek nema često mogućnost da ima tako prijatna iznenađenja u životu.

Albert (56) oženio se bivšom južnoafričkom olimpijskom plivačicom Šarlin Vitstok (36) u julu 2011. On već ima vanbračne ćerku i sina, koje je zvanično priznao, ali oni ne mogu da ga naslede, Jazmin Grejs (22), čija je majka Amerikanka i bivša kelnerica, i Aleksandar (11) rođen iz veze s bivšom francuskom stjuardesom poreklom iz Togoa.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SUNCE

    10. decembar 2014 | 22:49

    MILINA, RODIS SE BOGAT, BAS MILINA,

  • Nena_A

    10. decembar 2014 | 22:50

    Najiskrenije cestitke,nema lepse vesti koju sam procitala u zadnje vreme,daj Boze neka ih ovakvih bude vise !

  • љути четник

    10. decembar 2014 | 23:03

    A sto ovi ne mogu da ga naslede? Haha da sam ja taj sto ne moze da ga nasledi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA