SVA ČUDA NA JEDNOM MESTU: Evo koje su najveće tajne i misterije Srbije!

Knjiga "Najveće tajne i misterije Srbije" poznatog novinara Aleksandra Saše Ignjatovića inspirativna je storija o životu sa nekim njegovim malim ili malo većim čudesima. Neka ne primećujemo. Pred drugima zatvaramo oči jer ih se plašimo. A plašimo se zato što ih ne razumemo. Jer čuda su samo stvari koje još ne umemo da objasnimo

  • 4

Od danas, 12. decembra u prodaji je knjiga "Najveće tajne i misterije Srbije" poznatog novinara Aleksandra Saše Ignjatovića. Ovo je knjiga o tajnama i misterijama Srbije, neobičnim i neobjašnjivim pojavama koje se događaju u našem komšiluku.

 

Ovo je knjiga o životu sa nekim njegovim malim ili malo većim čudesima. Neka ne primećujemo. Pred drugima zatvaramo oči jer ih se plašimo. A plašimo se zato što ih ne razumemo. Jer čuda su samo stvari koje još ne umemo da objasnimo.

 

 

- Istinite priče iz ove knjige nastajale su tokom niza godina, kao čičkom se kačeći na moju radoznalost tokom brojnih putovanja kroz ovu našu zemlju čuda. Mogla je možda ova zbirka da bude objavljena i ranije, ali postoje knjige, kao i ljudi, kojima je neophodno da sazru, kako bi u pravom trenutku pokazali koliko zaista vrede. Kao čovek koji veruje da postoji neka viša svrha našeg postojanja na ovoj planeti, dugo sam imao dilemu da li svoja neobična i neobjašnjiva iskustva treba da podelim s vascelim svetom - objašnjava Saša Ignjatović dodajući da je suviše često sretao ljude kojima je takav izbor doneo samo teret neverice i podsmeha.

 

 

- Pa ipak, siguran sam da sam doneo pravu odluku. Jer, nažalost, u ovom ludom i brzom svetu postali smo kolektivno razmaženi i neopisivo kratkog pamćenja. Malo je čuda koja danas mogu da nas zadive i zagolicaju nam maštu. Sve nam je na tacni. Dostupno, objašnjeno i objavljeno na internetu. Mnoštvo smo velikih tajni otkrili. Naučili da nećemo pasti s ivice sveta ako otplovimo dovoljno daleko. Shvatili da munje nisu gnev bogova već električno pražnjenje u atmosferi. Poleteli smo u čeličnim pticama. Klonirali smo ovcu. Igramo se nevidiljivim česticama u ogromnom tunelu ispod Evrope. Spustili smo sondu na kometu. Ej... na kometu. Veliki kamen koji leti svemirom... I mislimo da nam je sve jasno. A i dalje se plašimo nepoznatog i neočekivanog. Pa zato povlačimo oštre granice između mogućeg i nemogućeg, kao da razlika između njih nije samo stvar naše percepcije. Količine straha potrebne da se uhvatimo ukoštac sa nepoznatim. Ovo, dakle, nije knjiga o nepoznatom i nemogućem. Nego o životu. Sa nekim njegovim malim ili malo većim čudesima - istakao je autor knjige Aleksandar Saša Ignjatović.

 

 

Autentične priče koje je autor prikupljao tokom dugogodišnjeg novinarskog rada, putujući Srbijom i susrećući se sa neobičnim ljudima i čudnovatim događajima, ispričane jednostavnim, svakome razumljivim jezikom i originalnim stilom. Bez pretenzija da objasni ono što se ne može objasniti, ali i bez namere da prećuti ono što mnogi pre njega jesu.

 

Događaji i mesta opisani u knjizi su istiniti, a imena aktera su u pojedinim pričama izmenjena iz razumljivih razloga. Priče su zabeležene širom Srbije, od Vojvodine, Šumadije, Mačve i Braničeva do krajnjeg juga Srbije.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • аконкагва

    12. decembar 2014 | 17:14

    Највећа тајна и мистерија Србије је како човек преживи са 300 € месечно. Е, то кад би објаснио.

  • Dag

    12. decembar 2014 | 15:03

    Iz ove "zemlje cuda",Alisa je odavno - pobegla...

  • Milica

    12. decembar 2014 | 15:45

    Mrav

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA