DOBROTA JE POBEDILA: Pomilovani psi iz Niša!

- Oko svega ne treba dizati veliku prašinu i uzbunu jer grad ne beži od odgovornosti kada je reč o postupanju prema životinjama, pa i napuštenim i nećemo dozvoliti da se primeni bilo koje rešenje koje će narušiti uslove u kojima sada borave psi u Tvrđavi - zaključio je gradski većnik Miloš Banđur

  • 3

Nakon što su udruženja za zaštitu životinja apelovala na javnost da im pomognu da zaštite 450 pasa smeštenih u azilu u blizini niške Tvrđave u prostoru koji je vlasništvo grada Niša, gradski većnik Miloš Banđur saopštio je da dok se ne obezbede uslovi da se životinje izmeste u odgovarajući azil privremenog ili trajnog karaktera, inspekcijsko rešenje o njihovom preseljenju neće biti izvršeno.

GORI INTERNET ZBOG SRBIJE I NIŠA: Akcija spasavanja niških pasa postala svetski trend! Uključite se! (FOTO)

Većnik Banđur je istakao da bi najgore moguće rešenje bilo puštanje životinja na ulicu.

- Ne postoji adekvatan prostor za njihovo privremeno ili trajno izmeštaje i dok se ne obezbedi, nećemo dozvoliti remećenje sadašnjeg stanja stvari. Moram da naglasim da je formalno-pravno inspektor bio u pravu jer se radi o tuđoj površini, tuđem vlasništvu, ali isto tako da je ovo što radi udruženje vrlo korisno. Prostor su ogradili, životinje hrane, brinu o njima, sterilisali su ih i čipovali. Očigledno da ima situacija kada neko nešto korisno radi, ali to ne radi u skladu sa propisima - dodaje Banđur.

Komentarišući otvoreno pismo koje su udruženja za zaštitu životinja uputila javnosti Banđur je kazao da ono ne menja činjenicu da je zauzeto područje koje je tuđa imovina.

Reonski komunalni inspektor je postupio onako kako propisi nalažu: Uporedio je stanje na terenu sa regulativom, video je da postoji bespravno zauzeće i napisao rešenje.

Ipak, oko svega toga ne treba dizati veliku prašinu i uzbunu jer grad ne beži od odgovornosti kada je reč o postupanju prema životinjama, pa i napuštenim i nećemo dozvoliti da se primeni bilo koje rešenje koje će narušiti uslove u kojima sada borave psi u Tvrđavi - zaključio je gradski većnik.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brko

    15. decembar 2014 | 17:09

    Hvala dobrim ljudima u njihovo ime

  • Zzzzz

    15. decembar 2014 | 16:46

    ajde i neka pohvala za drzavu

  • Gondor

    17. decembar 2014 | 09:07

    hajde sada svi da skupimo pare da se napravi pravi azil za te mucene duse, da se ne smrzavaju i ne budu gladni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA