KRVAVI NAPAD TALIBANA NA ŠKOLU: Ubijeno 141 ljudi, od toga preko 100 dece! (FOTO) (VIDEO)

U vreme napada, preko 500 učenika i profesora nalazilo se u školi

  • 7

Naoružani muškarci uzeli su stotine učenika i njihovih profesora kao taoce u jednoj školi u gradu Pešavaru na severozapadu Pakistana, rekao je jedan vojni zvaničnik, dodajući da je reč o napadu talibana.

Rojters javlja da im je iz bolnice potvrđeno da je ubijeno preko 141 osoba od kojih su uglavnom učenici, neki stari i 12 godina, dok je 122 ranjeno u napadu.

Novinar Rojtersa na mestu događaja potvrdio je da se u školi čula pucnjava iz vatrenog oružja dok su je okruživali pripadnici pakistanske vojske. Očevici navode da su neki učenici ranjeni i da su otpremljeni u bolnicu vozilima hitne pomoći.

- Nalazili smo se ispred škole kad je odjednom počela pucnjava i svuda je nastao haos ... čuli su se krici učenika i učitelja - rekao je vozač školskog autobusa Džamšed Kan.

Vojni zvaničnici rekli su da je najmanje šest naoružanih muškaraca upalo u javnu školu kojom upravlja vojska. Veruje se da se u školi nalazi oko 500 učenika i njihovih profesora.

Otmicu su potvrdili i talibani. "Naši bombaši samoubice ušli su u školu, imaju instrukcije da ne diraju decu, njihov cilj je vojno osoblje škole", rekao je portparol talibana Muhamad Umar Korasani.

- Odlučili smo da napadnemo baš vojnu školu zato što vlada ubija naše porodice i žene. Želimo da i oni osete bol kakvu smo i mi osetili - rekao je Kurasani.

Pešavar je poslednjih godina česta meta napada militanata.

(Telegraf.rs / Izvor:rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA