DA LI JE ON SRUŠIO AVION SA 298 LJUDI: Ovo je ukrajinski pilot kojeg su Rusi optužili za rušenje malezijskog boinga 777 (VIDEO)

Malezijski Boing 777 u blizini Donjecka srušio je ukrajinski jurišni avion Su-25, izjavio je za list "Komsomoljskaja pravda“ vojnik koji je služio u vazduhoplovnoj bazi u Dnjepropetrovsku

  • 11

Oko nesreće malezijskog "Boinga" pojavio se "tajni svedok" čiji iskaz otklanja svaku povezanost vojske Rusije sa njegovim obaranjem.

 

Ovaj čovek je došao u redakciju "Komsomolskaje Pravde". Svedok lične podatke ne sme još da otkrije jer u Ukrajini ima porodicu, te se plaši osvete i ucene.

 

Malezijski Boing 777 u blizini Donjecka srušio je ukrajinski jurišni avion Su-25, izjavio je za list "Komsomoljskaja pravda“ vojnik koji je služio u vazduhoplovnoj bazi u Dnjepropetrovsku i video kako su tog dana avioni naoružani raketama poletali ka zoni antiterorističke operacije u Donjeckoj oblasti.

 

 

- U drugoj polovini dana (17. jula), jedan sat pre obaranja Boinga podignuta su u vazduh tri jurišna aviona. Tačnog se vremena ne sećam. Jedan od aviona je imao takve rakete (klase "vazduh-vazduh“). To je bio Su-25 - izjavio je svedok čije ime list drži u tajnosti.

 

U bazu se vratio samo avion sa raketama "vazduh-vazduh", ostala dva su bila oborena. Avion se vratio bez raketa, a pilot, kapetan Vladislav Vološin, kako kaže svedok, "bio je veoma uplašen".

 

 

- Bio je uplašen, neadekvatan. Mogao je od straha ili u želji da se osveti da ispali rakete u "Boing". Moglo je da mu se učini da se radi o vojnom avionu - kaže svedok.

 

Sam Vološin je posle sletanja izgovorio samo jedno: "Pogrešan avion". Kasnije je na pitanje o Boingu odgovorio da se avion našao u pogrešno vreme na pogrešnom mestu.

 

Sagovornik izdanja ne odbacuje mogućnost da se pilotu učinilo da je Boing ratni avioni. To su velike razdaljine, mogao je da ne vidi dobro o kakvom se avionu radi, a rakete imaju domet od 10 kilometara.

 

Pogledajte intervju sa svedokom:

 

 

(Telegraf.rs / Izvor:vostok.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • oki

    25. decembar 2014 | 07:09

    Ja verujem da je ovo istina. Amerikanci su odmh optuzili Rusiju, Putin krvnik, i naravno nisu mogli dokazati. Sad cute i nikom nista. Klasicna americka posla, sta je sa Sadamovim oruzjem za masovno unistenje, a? Pojeo vuk magarca. Kolko su kilo tona bombi izbacili po Iraku, i kolko tankera sa naftom su maznuli. Nadam se da ce im Putin slomiti zle zube!

  • Dusan Petrov

    24. decembar 2014 | 18:14

    Ne on ga nije srušio. On ga je razneo u komade. Ovo je 100% istina inače Rusi nebi to objavili.

  • iznogud

    24. decembar 2014 | 18:43

    mislio je da je to putinov avion kojim se ovaj vracao u rusiju.jbg to moze biti jedini razlog jer ipak je to obuceni vojni pilot,profesionalac.u svakom slucaju posluzilo je svrsi ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA