REČNIK UVREDA: Evo šta reči stoka, đubre, ološ i kukavica zaista znače!

U proteklih nekoliko dana mogli smo svašta da čujemo na zasedanjima Skupštine Srbije. Zoran Živković rekao je predsedavajućem da je "stoka", dok mu je funkcioner DS-a Dragan Šutanovac poručio da je "đubre" i "ološ". Koje značenje imaju ove uvrede, predmet je ovog teksta

  • 13

Nakon što su uvrede počele da pljušte na zasedanjima Skupštine Srbije, javnost je još jednom ostala skandalizovana ponašanjem naših političara. Mnogi su rečnik poslanika ocenili kao "ulični".

Poslanik Zoran Živković (NS) poručio je predsedavajućem Igoru Bečiću (SNS) da je "stoka",  zbog čega je kažnjen sa 35.000 dinara i 20 dana pauze.

Termin "stoka" odnosi se na sve životinje koje su uzgajaju u svrhu dobijanja prehrambenih proizvoda i sirovina. Stoka se deli na sitnu i krupnu, a u nju spadaju govedo, magarac, konj, koza, ovca, svinja, mula, kao i zec.

Predsedavajućeg Igora Bečića takođe je vređao i bivši ministar odbrane i funkcioner DS-a Dragan Šutanovac. Šutanovac je poručio Bečiću da je "đubre", nakon čega mu je Bečić izrekao opomenu i kaznu od 13.659 dinara.

Reč "đubre" koristi se kao definicija za smeće, đubrivo i bilo koji beskorisan, nefunkcionalan ili slomljen predmet. Takođe, ovim terminom se neretko nazivaju i loši i nemoralni ljude.

Šutanovac se nije zadržao samo na ovoj uvredi, već je takođe predsedavajućem rekao i da je "ološ".

Termin "ološ" koristi se za najgori slog društva, kao i za prevarante.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić optužio je demokrate da su "pojeli" 14 godina naše zemlje i da su najobičnije kukavice koje nisu imale hrabrosti da sprovedu teške reforme.

Kukavica je šumska ptica koja je poznata do ostavljanju svojih jaja u gnezda drugih vrsta ptica. Ova ptica bira "žrtve" koje izležu jaja koja su slična po veličini, obliku i boji kao njena i podmeće im svoje jaje za njihovo. Nije retkost da se upravo kukavica izleže pre drugih ptića, pa često izgura ostala jaja iz gnezda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Namcor

    26. decembar 2014 | 18:16

    Parlament bi lepse izgledao da je stoka u njemu kad nam se smuci imali bi sta da jedemo ovako trpimo protakluke.

  • Dag

    26. decembar 2014 | 18:25

    Nemastoviti... (Ni stida,ni srama.Ali kozu gule - nama.)

  • Chicha

    26. decembar 2014 | 20:33

    premijer Vucic je apsolutno u pravu,skresao im je istinu.Protracili su te godine gradjanima Srbije,rezaduzili zemlju.Jos se i bune i vredjaju.Vucic i sam vidi i kaze da nece moci da izgura reforme.Normalno,kad svi pametuju i potkopavaju.Ovo vodi zemlju u propast.Ratovali smo sa svima.Mnogi prizeljkuju i rade na tome da ratujemo medjusobno.Zato hapsiti bez pardona i slati u rudnike.Koja bre demokratija,eto gledamo demokrate,i to ne postoji,to je za zatupljivanje masa.Kad svi postuju zakone i jedni druge uvazavaju,to je uredjena drzava,ademokratija ce doci sama po sebi.Al problem je u genima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA