SRAMOTA VEKA: Ko je Ognjanovićima pomogao da prisvoje novac?

Istraga naše policije i američkog FBI se širi. Proverava se da li su roditelji pokojne Tijane imali pomoć u operaciji „pranja“ novca

  • 39

Krivična prijava protiv Nebojše i Jelene Ognjanović, zbog sumnje da su deo novca prikupljenog za transplantaciju srca ćerke Tijane (8) prisvojili i "oprali“ - samo je početak rasvetljavanja svih mahinacija sa bankarskim transakcijama. Kako Novosti saznaju, policija bi u daljem radu tek trebalo da otkrije šta se desilo sa računima u Srbiji, Kanadi, ali i SAD, preko kojih je više meseci prikupljana humanitarna pomoć.

I dalje je ostalo sporno kako je Jelena Ognjanović novac sa namenskog računa u Komercijalnoj banci, uspela da prebaci na svoje ime i potom ga deponuje u jednu od američkih finansijskih institucija.

OGNJANOVIĆI ODBILI DETEKTOR LAŽI: Tijanini roditelji na ispitivanju u policiji!

- Neko u vrhu Komercijalne banke mora da objasni kako se dogodio takav presedan da se pare sa namenskog računa uplaćuju na privatni. Poseban segment daljeg policijskog rada u ovom slučaju je ispitivanje kako je prikupljan novac u inostranstvu, odnosno šta se dogodilo sa parama koje su uplaćene na račune u Kanadi i Americi. Posle smrti male Tijane tamošnje države su njih odmah zatvorile, ali je pitanje šta se dešavalo pre toga - navodi izvor "Novosti“ iz istrage.

Niko sa sigurnošću u ovom trenutku ne može da kaže koliko je tačno para prikupljeno za transplantaciju srca u Hjustonu, koju, nažalost, mala Tijana nije dočekala. U pomoć je pozvan Federalni istražni biro (FBI) koji sada, kada je podneta krivična prijava protiv Ognjanovića, ima osnov da istražuje finansijske transakcije u SAD.

IMAJU LI OBRAZA? OGNJANOVIĆI U POLICIJI: To su naše pare! Nemamo obavezu da se pravdamo bilo kome!

Da podsetimo, u ovom trenutku Ognjanovići su osumnjičeni za prevaru i „pranje“ najmanje 100.000 dolara i 7.400 evra. U saopštenju policije se navodi da su oni od 5. septembra 2012. godine do danas prikrili činjenicu da su deo novca prikupljenog za lečenje ćerke zadržali za sebe. Oni su novac, kako tvrdi policija, sa računa u američkoj banci Morgan Čejs prebacili na lični račun Nebojše Ognjanovića u Srpskoj banci u Beogradu.

- Ovo je klasično "pranje para“.  Sa „vrućeg“ računa, novac se prebacuje na drugi, kako bi se prikrila transakcija. Ostaje, međutim, pitanje kako je novac „putovao“ od Komercijalne banke, preko Morgan Čejs banke, pa opet nazad u Srbiju do Srpske banke -navodi izvor. 

NA STUBU SRAMA: Ognjanovići sakrili i novac koji su im Srbi u Americi dali na ruke za spas male Tijane?!

Prema rečima  izvora, dobro upućenog u slučaj „Ognjanović“, posebno je čudno to što je novac sa nenamenskih računa otišao na privatne račune. To je, kako kaže, veoma bitno, jer to govori o umišljaju. Odnosno, sve to ukazuje da je lanac odgovornih mnogo širi, a pogotovo kada se uzme u obzir da su Komercijalna i Srpska banka u većinskom državnom vlasništvu.

(Telegraf.rs / Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ritza

    28. decembar 2014 | 12:49

    LEPO SVI ODIGRALI SVOJE ULOGE .DABOGDA IH POTROSILI NA SEBE ALI NE KAKO TO ONI ZAMISLJAJU.

  • Mi-6

    28. decembar 2014 | 13:41

    Sve je izgubilo smisla,život se pretvorio u prokleti novac koji opravdava sva srestva da se dođe do njega.Meni je iskreno žao zbog gubitka njihove ćerke...mogu donekle da ih razumem ako beže od gubitka svoje ćerke tražeći utehu u novcu...ALI BOLJE DA SU TAJ ISTI NOVAC DALI ZA IZLEČENJE DECE KOJIMA JE PREKO POTREBAN.

  • Posavac

    28. decembar 2014 | 13:05

    Nece ovi dugo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA